” Hívja vissza a Fidesz utcára küldött embereit”,

A Fidesz által szervezett rendzavarók járják az országot, és zavarják meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédeit – mondta Hiller István, példaként említve azt, hogy többek között Kiskunfélegyházán, Tiszafüreden és Nagykörösön zavarták meg a kormányfő fórumait.


Az MSZP elnöke szerint most már az az önkormányzati választások tétje: visszaigazolást nyer-e a felelőtlen, agresszív politika.
A pártelnök szerint a legsúlyosabb eset a nagykörösi. Ezen a településen a fideszes polgármester, aki egyben országgyűlési képviselő, a képviselő-testület ülésén szólította fel a várost Gyurcsány Ferenc fórumának megzavarására – mondta, nem nevezve meg a polgármestert.
„Ugyanaz történik, mint április előtt, vita és érdemi diskurzus helyett a hangos tagadás, a kiabálás meg a megosztás” – fogalmazott, hozzátéve: a történtek hasonlóak a négy évvel ezelőttiekhez is, amikor a Fidesz képtelen volt elviselni a vereséget, és a kormány legitimitását vonta, és most is azt vonja kétségbe.
Hiller István arra kérte Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy minél hamarabb, lehetőleg még hétfőn „csendes szóval, de határozottan” hívja vissza a Fidesz utcára küldött embereit.
A szocialista politikus azt mondta: meggyőződése, hogy a Fidesz tudja, kormányon ő sem tehetne mást, mint amit a Gyurcsány-kormány most tesz, mert az ország érdekeit ezek „a nehéz szívvel meghozott, kemény döntések” szolgálják.
Szavai szerint a helyi politika sok tekintetben előrébb jár, mint az országos, mivel helyben össze tudnak fogni az emberek. Ezért „felesleges és szörnyen hibás az a politika, amely exportálni akarja a parlamentből a megosztottságot, az ellenségeskedést 3.200 magyar településre, hogy ne a helyi közös érdekek legyenek a fontosak, hanem a szekértáborok” – közölte Hiller István.
BreuerPress-info