Hezbollah vezetője elszámította magát

Az egyiptomi kormánylap főszerkesztője sajnálkozik kommentárjában a megkésett felismerés miatt, mert – mint írja – ez már nem változtat azon, hogy több mint ezren meghaltak az izraeli hadsereg és a Hezbollah háborújában, a libanoni lakosság egynegyede elmenekülni kényszerült otthonából, és elpusztult az ország infrastruktúrája is.


Haszan Naszrallah sejk, a libanoni síita Hezbollah szervezet vezetője túl későn ismerte be az Al-Ahram egyiptomi lap szerint, hogy rosszul számította ki két izraeli katona elrablásának következményeit.
Arra utalt, hogy Naszrallah elismerte egy vasárnapi nyilatkozatában: meglepte a két izraeli katona Hezbollah általi elrablására adott izraeli válasz mértéke. „Nem hajtottuk volna végre ezt az akciót, ha tudtuk volna, hogy (Izrael) ilyen nagyszabású háborúval felel” – fogalmazott vasárnap a libanoni síita szervezet vezetője.
Ha komolyan vehető Naszrallah önkritikus helyzetértékelése, akkor csakis az a következtetés vonható le belőle, hogy a libanoni síita szervezet vezetője alaposan elszámította magát Izrael elleni provokációjával – írta keddi kommentárjában a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap.
BPI-info