Vass Lajos az MSZP szolnoki polgármesterjelöltje

Vass Lajos a kulturális minisztérium volt államtitkára, az Operaház frissen kinevezett miniszteri biztosa az MSZP szolnoki polgármesterjelöltje az októberben esedékes önkormányzati választáson – jelentette be a szocialisták városi elnöke sajtótájékoztatón , Szolnokon.


A sajtótájékoztatót megelőző jelöltállító taggyűlésen jelen volt 182 párttagnak Vass Lajos mellett szavazni lehetett Botka Lajosnéra, a város jelenlegi vezetőjére is, a voksolás azonban „meggyőző többséggel” az előbbi sikerét hozta – tette hozzá Csák László.
Az MSZP polgármesterjelöltje elmondta: az Operaház miniszteri biztosi tisztét úgy vállalta el hat hónapra, hogy tájékoztatott minden illetékest arról, amennyiben bizalmat kap indulni fog Szolnokon polgármesterségért. Úgy vélem, a rám bízott feladatot, azaz a békés alkotó munka feltételeinek megteremtését el tudom végezni a választási kampányban való részvételemmel együtt is – fogalmazott.
Vass Lajos polgármesterjelöltként leszögezte, hogy Szolnokon is békét és nyugalmat szeretne megteremteni, hiszen „párttól és nemtől” függetlenül mindenki a település lakója. Városvezetői programját az elkövetkező egy hónapban készíti el, és ehhez minél több ember véleményét igyekszik majd figyelembe venni – közölte a politikus.
BreuerPress-info