Pro Cultura Hungarica

A kulturális miniszter nevében Ács Tamás, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára Pro Cultura Hungarica kitüntetést ad át Dán Ofry író–lapszerkesztőnek


A Panoráma Világklub közönségtalálkozójának keretében, a magyar-izraeli kulturális kapcsolatok érdekében kifejtett tevékenységéért.

Az esemény időpontja: 2006. május 25. (csütörtök), 17 óra
Az esemény helyszíne: Magyar Kultúra Alapítvány (1014 Budapest, Szentháromság tér 6. )

Dán Ofry író, lapszerkesztő, előadó, az izraeli magyar származású zsidóság kiemelkedő személyisége. Budapesten született, ahol a Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd Izraelben, a Jeruzsálemi Héber Egyetem társadalomtudományi karán szerzett diplomát.

Az Izraelben megjelenő Új Kelet, a Kárpát-medencén kívül az egész világon egyetlen magyar nyelvű napilap főszerkesztője és a Kol Jiszráél rádióállomás magyar nyelvű adásainak politikai hírmagyarázója. Ezt követően a Jediot Áchronot, a legnagyobb példányszámú héber napilap belső munkatársa és gazdasági rovatának szerkesztője 18 éven át.

A Hitáchdut Olé Hungária, a magyar nyelvterületről származó bevándorlók szervezetének elnökségi tagja.

Héber, magyar és angol nyelvű előadásaival
Dán Ofry rendkívül keresett előadó Izrael szerte, de fellépése Amerikában, Magyarországon és a világ más részein is telt házakat vonz.

BreuerPress-MCOnet