Nemzetközi polgámester-kongresszus Jeruzsálemben

Történelmi városok vezetőinek találkozása: A jobb gazdasági jövő érdekében felelevenítjük a múltat.


A Jeruzsálemi Polgármesteri Hivatal látja vendégül a Polgármesterek 24. Nemzetközi Konferenciáját, amelyet az Amerikai Zsidó Kongresszusi Tanács, a Külügyminisztérium, valamint a Konrad Adenauer Alapítvány szponzorál. Mintegy negyven polgármester részvételére számítanak a május 7-e és 11-e között megtartandó kongresszuson.

A jeles városok között ott van San Diego, Prága, Budapest, Odessza, Szófia, Livorno, Nashville,Antalaya és Eger.
Ez évben fontos hangsúlyt kap az a tény, hogy olyan városok polgármestereit hívták meg, akiknek városai kulturális központok is. Az egyhetes konferencián a polgármesterek kerekasztal tárgyalásokon vesznek, megvitatják milyen módszerekkel lehet városuk történelmét úgy felhasználni, hogy az kulturális és turisztikai vonzerővel bírjon. A konzultációk témái többek között: megőrzés és fejlesztés, nemzetközi kulturális rendezvények.
A meghívottak találkoznak majd Mose Kacav államelnökkel, Ehud Olmert miniszterelnökkel és a külügyminiszterrel, valamint üzletemberekkel és a kultúra jeles képviselőivel, és meglátogatják Jeruzsálem látványosságait, történelmi emlékhelyeit.

Jeruzsálem polgármestere, Uri Lupolianszki elmondta, hogy a konferencia lehetőséget kínál a polgármestereknek arra, hogy tapasztalatot cseréljenek, és tanuljanak egymástól. „A világ legtöbb embere számára Jeruzsálem óriási történelmi, vallási, kulturális és politikai jelentőséggel bír. A konferencia alkalmat ad arra is, hogy Jeruzsálemet a kulturális, technológiai és gazdasági fejlesztések szempontjából ismerjék meg.”

Résztvevő országok: Angola, Bosznia és Hercegovina, Csehország, Ecuador, Egyesült Államok, Elefántcsontpart, Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Lengyelország, Magyarország,( Budapest: Hunvald György, Eger: Nagy Imre) Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Venezuela és Zambia.
BreuerPress-info