A Közel-Keleten a terror folytatódik 2003.07.15.

Közel-keleti szakértőnk legfrissebb jelentése:

Ma hajnalban egy palesztin terrorista halálosan megsebesített egy a bejáratánál szolgálatot teljesítő biztonsági őrt az egyik tel avivi tengerparti szórakozóhely bejáratánál, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt.

További két sebesült életéért a korházban küzdenek az orvosok. A tűzharcban a terrorista is megsérült.


A terrorcselekmény elkövetését több palesztin szervezet is magára vállalta, közöttük az Al aksza mártírjai és a Hamasz is.

A jelen tudósítás írásával egy időben a biztonsági erők megtalálták azt a taxi sofőrt, aki a merénylőt a helyszínre szállította. Az izraeli biztonsági erők megszállták Ramalát a Palesztin közigazgatás központját és kijárási tilalmat rendeltek el, mert nagyszabású akció keretében próbálják megtalálni a három napja túszul ejtett izraeli taxi sofőrt. Ariel Sharon izraeli miniszterelnök a terrorcselekmény kapcsán Londonban azt nyilatkozta, hogy az újabb események is bizonyítják, hogy Arafat nem akarja a békét de, még a tűzszüntetet sem.

Radikális palesztin szervezetek a tűzszünet azonnali felfüggesztését követelik Jaszer Arafattól és miniszterelnökétől. Hasonló követelésekkel álltak elő az izraeli telepesek is, akik az izraeli kormánytól az úti terv és a béke folyamat azonnali felfüggesztését követelik, míg közbiztonságuk nincs garantálva.