Gyors rövid hírek

BPI.Gyors rövid hírek 

Szenátusi meghallgatásán James Comey, az FBI elbocsátott igazgatója közölte: egyik ügyvéd barátját kérte meg, hogy szivárogtassa ki a sajtónak a Trump elnökkel folytatott beszélgetéseiről készült feljegyzéseket, elbocsátása után. A Szövetségi Nyomozó Iroda volt igazgatója kijelentette: személyesen soha nem állt kapcsolatban a sajtó munkatársaival, de egyik barátját kérte fel a Trumppal folytatott megbeszélései kiszivárogtatására. Comey később hozzátette: úgy gondolta, hogy „magánemberként” megteheti a nem titkosított feljegyzések tartalmának „megosztását”. A volt FBI-igazgató elmondta: ha Donald Trump rögzítette a beszélgetéseiket, örömmel venné, ha nyilvánosságra hozná őket.

Két év múlva jelentős változások lesznek a magyar pénzügyi rendszerben, 2019. július 1-jétől a  tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét, a hét minden napjának 24 órájában minden 10 millió forint alatti belföldi egyedi forint átutalásnak maximum 5 másodpercen meg kell valósulnia – mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója. Kiemelte: ez azt jeleni, hogy maximum 5 másodperc telhet el ettől az időponttól kezdve a fizetési megbízás és a pénznek a fogadó fél számlájára való érkezése között.

A katari külügyminiszter elutasította, hogy bárki is beavatkozzon országa külpolitikájába, miután a szomszédos Szaúd-Arábia és több más arab ország az előző nap ezt követelte az emírségtől.”Senkinek sincs joga beavatkozni a külpolitikánkba. Katar nem hajlandó külpolitikája megváltoztatására a szomszédos arab országokkal kirobbant viszálya megoldása érdekében. Nem adjuk meg magunkat, soha nem kötünk kompromisszumot ” – szögezte le Dohában Muhammad bin Abdul Rahman ász-Száni sejk.