Az egyiptomi elnök látogatást tett a pápánál

Az egyiptomi elnök látogatást tett a pápánál 

Ferenc pápa november 24-én, hétfőn délben a Vatikánban hivatalos látogatáson fogadta Abdel Fattah el-Szíszít, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökét és kíséretét, aki ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral.

A szívélyes légkörű találkozón a felek áttekintették Egyiptom helyzetét, hangsúlyozva az egyháznak az egyiptomi nép iránti közelségét és szolidaritását a politikai átmenet jelenlegi időszakában.

Egyúttal kifejezésre juttatták óhajukat, hogy az új alkotmány által jóváhagyott garanciák segítségével az emberi jogok és a vallásszabadság védelme terén tudják megerősíteni a békés együttélést a társadalom minden rétege között, és tovább haladjanak a vallásközi párbeszéd útján.

Ezt követően olyan közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket érintettek, mint a béke és a stabilitás előmozdítása a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Leszögezték, hogy a párbeszéd és a tárgyalás az egyetlen lehetősége a konfliktusok és az erőszak megszüntetésének, melyek a fegyvertelen lakosságot veszélyeztetik, és emberáldozatokat követelnek.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír