A Wizz Air újra üzemelteti tel-avivi járatait

 Újra üzemelteti tel-avivi járatait a Wizz Air

 Wizz Air

A társaság közleménye szerint az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) és az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) visszavonta arra vonatkozó javaslatát, hogy a légitársaságok szüneteltessék a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre tartó járatok működtetését.

A korábbi törlések érintett utasainak jegyeit a következő elérhető járatokra foglalják át – közölte a Wizz Air.

A légitársaság Tel-Avivból Magyarországra, Bulgáriába, Csehországba, Litvániába, Lengyelországba és Romániába működtet útvonalat – tájékoztattak a közleményben.

A Wizz Air kedden este jelentette be, hogy felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig. Szerdán közölték, hogy a Wizz Air továbbra sem közlekedik a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, csütörtök éjfélig meghosszabbították az érintett légijáratok felfüggesztését.

A reptértől mintegy másfél kilométerre történt keddi palesztin rakétatámadás miatt kedden az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), szerdán pedig már az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) sem javasolta a légitársaságoknak, hogy használják a Ben Gurion repülőteret, mert megítélésük szerint a polgári légiközlekedés biztonságát súlyos kockázatok veszélyeztethették.

BPI-info