Deutsch Tamás: „HAJRÁ EURÓPA!”

„HAJRÁ EURÓPA!”

Olyan Európát szeretnénk, amelyik képes megoldani a fiatalok problémáit, amelyik képes végre olyan életkörülményeket létrehozni, amelyben a fiatalok jól érzik magukat – jelentette ki Deutsch Tamás.

Budapestre érkezett az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) és Jean-Claude Junckernek, az Európai Néppárt listavezetőjének és EB-elnökjelöltjének kampánybusza. Az esemény apropóján Deutsch Tamás és Dömötör Csaba, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselő-jelöltjei a YEPP alelnökével Christodoulos Ioannouval közösen tartottak sajtótájékoztatót a Hősök terén.

„A FIDESZES EP-KÉPVISELŐK AZÉRT DOLGOZNAK MAJD, HOGY A MEGLÉVŐ ÉS AZ ÚJONNAN INDULÓ UNIÓS PROGRAMOKBAN MARADÉKTALANUL ÉRVÉNYESÜLJENEK A MUNKAHELYTEREMTÉS SZEMPONTJAI.”

Azért gyűltünk ma össze, mert budapesti állomásához érkezett a YEPP kampánya a május 25-i európai parlamenti választások kapcsán. Ennek keretében mikrobuszokkal indult el az ifjúsági szervezet Európa különböző országaiból, hogy aztán a jövő héten Brüsszelben találkozzanak – tájékoztatott Dömötör Csaba, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselő-jelöltje, aki a 13. a pártszövetség választási listáján.

Mint fogalmazott, az aktivisták arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy minél több fiatal vegyen részt az európai parlamenti választáson. Dömötör Csaba a jövő hét végi választás egyik legfontosabb tétjének nevezte, hogy „lesz-e olyan vezetése Európának, amely képes további munkahelyeket teremteni.” Sok teendő vár a leendő európai parlamenti többségre, hiszen vannak olyan uniós tagországok, hol minden második fiatal állástalan. A fideszes EP-képviselők azért dolgoznak majd, hogy a meglévő és az újonnan induló uniós programokban maradéktalanul érvényesüljenek a munkahelyteremtés szempontjai – szögezte le Dömötör Csaba.

Emlékeztetett, a YEPP nemrég egy bürokráciacsökkentést célzó kampányt indított el, amivel a Fidesz-KDNP jelöltjei is egyetértenek. Azt gondoljuk, hogy a lényegi kérdésekkel kell foglalkozni: több munkahely és kevesebb akác-szabályozás – foglalta össze Dömötör Csaba, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon sikerült megállítani a fiatalkori munkanélküliség növekedését, a Munkahelyvédelmi Akció és az Első Munkahely Garanciaprogram segítségével pedig mintegy 150 ezer fiatal állhatott munkába.

„A FIDESZ ÉS A KDNP POLITIKUSAIKÉNT AZÉRT KÜZDÜNK MAJD, HOGY A MAGYAR FIATALOK IS NYERTESEI LEGYENEK AZ UNIÓS CSATLAKOZÁSNAK.”

A képviselő-jelölt arról is informált, hogy hazánkban is elindul az úgynevezett Ifjúsági Garanciaprogram, melynek keretében 15 milliárd forint áll majd rendelkezésre a fiatalkori munkanélküliség csökkentésére. Dömötör Csaba szerint ez azt is jelenti, hogy „miközben az európai és a magyar baloldal az ifjúsági garancia kérdését csupán kampánytémaként használja, az Európai Néppárt és a magyar kormány idehaza megvalósítja azt.”

A Fidesz és a KDNP politikusaiként azért küzdünk majd, hogy a magyar fiatalok is nyertesei legyenek az uniós csatlakozásnak. Ha olyan képviselőket szeretnének látni az Európai Parlamentben, akik képesek újabb munkahelyeket teremteni, akkor a pártszövetség jelöltjeire ez alkalommal is számíthatnak, ezért hívjuk a magyar fiatalokat szavazni május 25-én – mondta Dömötör Csaba.

Christodoulos Ioannou, a YEPP alelnöke arról beszélt, európai szinten szervezetük tekinthető a fiatal politikusokat ötvöző legnagyobb ifjúsági szövetségnek. Kifejtette, egy európai volumenű kampányeseményt indítottak, amely keretében 22 különböző nemzetiségű fiatal Európa öt sarkából indult útnak mikrobuszokkal, hogy végigjárják valamennyi uniós tagállamot.

Az alelnök tájékoztatása szerint a kampánynak az a célja, hogy meghallgassák az európai állampolgárok véleményét, hogy milyen unióban szeretnének élni. Hozzátette, az összegyűjtött javaslatokat át fogják adni Jean-Claude Junckernek, akit az Európai Bizottság elnöki posztjára jelölt az Európai Néppárt.

A YEPP azon dolgozik, hogy olyan változásokat tudjon kieszközölni, amelyek közelebb hozzák az állampolgárokhoz Európát. Nagyon örülünk, hogy látjuk azokat a tényleges erőfeszítéseket, amiket partnerszervezetünk, a Fidelitas tesz és azokat az eredményeket, amiket Orbán Viktor és kormánya ért el, mint például a tényleges adócsökkentés, a fiatal munkavállalók járulékainak mérséklése vagy az adórendszer egyszerűsítése, annak érdekében, hogy a külföldi befektetők is minél könnyebben tudjanak érvényesülni Magyarországon – sorolta Christodoulos Ioannou.

A YEPP alelnöke úgy fogalmazott, „a Fidesz európai parlamenti képviselői a legdinamikusabb és a legnagyobb európai politikai családnak a tagjai, amelyet a közös értékek és a tradíciók hoznak össze”. Hangsúlyozta, az Európai Néppárt képviselői olyan utat járnak, amely mentes mindenféle – mind a bal-, mind a jobboldali szélsőségtől -, éppen ezért „aggódásra készteti” őket az a felvetődő pletyka, miszerint Kovács Béla jobbikos EP-képviselő tisztázatlan oroszországi kapcsolatokkal rendelkezik. Elvárjuk, hogy ezt az ügyet tisztázza a Jobbik – húzta alá Christodoulos Ioannou.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, aki a 4. helyen szerepel a Fidesz-KDNP nemzeti listáján, emlékeztetett, már csak kilenc nap van hátra a május 25-i választásokig. Fideszes és kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő-jelöltekként mindannyian nagyon örülünk annak, hogy a YEPP kampánykörútjában ellátogatott Magyarországra és ide a Hősök terére, ahol az április 6-i országgyűlési választásokat megelőzően találkozhattak a polgári-nemzeti-kereszténydemokrata táborhoz tartozó választópolgárok és ezt a találkozást egy történelmi választási siker követte. Hiszem, hogy ez a mai összejövetel a YEPP képviselőivel ugyancsak egy május 25-i történelmi európai parlamenti választási sikerhez vezethet – jelentette ki a politikus.

„OLYAN EURÓPÁT SZERETNÉNK KÖZÖSEN FELÉPÍTENI, AMELY CSALÁDTÁMOGATÁSI ESZKÖZÖKKEL VESZI FEL A HARCOT A NÉPESSÉGFOGYÁSSAL.”

Deutsch Tamás arról beszélt, „szoros a verseny az európai mérsékelt jobboldal és a baloldal között, ezért nem túlzás azt állítani, hogy lehet, hogy a magyarországi európai parlamenti választási eredményén múlik majd, hogy az Európai Néppárt, vagy az európai baloldal lesz-e a 2014-es választások győztese.” Az EP-képviselő szerint az Európai Néppártra a választásokat követően is sok feladat vár. Rámutatott, világossá vált az elmúlt négy évben, hogy az Európát és a világot sújtó gazdasági-szociális-társadalmi válságot megelőző megoldások nem működnek, ezért „az új utak kijelölésében, a merész döntések meghozatalában szükség van a magyar fiatalokra, arra, hogy Európa-szerte a fiatalok hangját, véleményét meghallgassák és figyelembe vegyék a döntéshozók.”

Mi, fideszes és kereszténydemokrata európai parlamenti képviselők az Európai Néppárttal közösen egy olyan Európát szeretnénk, amely megbecsüli és erősíti közösségeit, a nemzeteket, a nemzeti kisebbségeket, a helyi közösségeket és a családokat. Olyan Európát szeretnénk közösen felépíteni, amely családtámogatási eszközökkel veszi fel a harcot a népességfogyással. Olyan Európát szeretnénk, amely a munkát helyezi a középpontba – emelte ki Deutsch Tamás, hozzátéve, azt vallják, hogy „olyan Európát kell létrehozni, amely a spekuláció helyett, az emberi munkára, a kreativitásra, különösen a fiatalok kreativitására építi a jövőjét.”

A fideszes politikus hangsúlyozta, hisznek abban, hogy „Európát olyanná tudják változtatni, ahol minden fiatal, aki akar, munkalehetőséghez jusson”. Mi egy olyan Európát szeretnénk, amely visszaszorítja az eladósodást. Hiszünk abban, hogy a jövő Európája nem működhet úgy, hogy a jelen megélhetésének költségeit a jövő nemzedékeire terheljük, megoldhatatlan adósságproblémát örökítve gyermekeinkre és unokáinkra – húzta alá Deutsch Tamás. Mint mondta, Magyarországon a polgári politikai oldal ezért üzent hadat az eladósodottságnak, „annak a borzalmas örökségnek, hogy nyolc év szocialista és liberális kormányzása a magyar államadósság GDP-hez mért arányát 53-ról 82 százalékra emelte”.

„OLYAN EURÓPÁT AKARUNK, AHOL A FELNÖVEKVŐ NEMZEDÉK TAGJAI JÓL ÉRZIK MAGUKAT AZÉRT, MERT MEGKAPJÁK A TANULÁSHOZ, A MUNKAVÁLLALÁSHOZ ÉS A CSALÁDALAPÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES ESÉLYT, SEGÍTSÉGET ÉS TÁMOGATÁST”.

Az Európai Néppárttal közösen egy olyan Európát szeretnénk létrehozni, amelyeik csökkenti a bürokráciát. Hiszünk abban, a jövő Európája nem működhet úgy, hogy gúzsba köti tagjait, nem akadályozhatja meg az egyes országokat abban, hogy új utakat, új akár Európa-szerte sikeresen alkalmazható megoldásokat válasszanak. Mi hiszünk abban, hogy bürokratikus döntésekkel nem szólhat bele az unió egyetlen intézménye sem, hogy az egyes tagállamokban ültetnek-e akácfát, vagy sem, lehet-e otthon pálinkát főzni, vagy sem – jelentette ki Deutsch Tamás, aki úgy vélte, „ezek a bürokratikus túlkapások csak ártanak Európa versenyképességének.”

A fideszes EP-képviselő úgy folytatta, „olyan Európában hisznek, amely helyzetbe hozza a fiatal vállalkozókat”. Olyan Európát akarunk, amely ösztönzi és a kis- és középvállalkozásokat és erőteljes támogatást ad az induló fiatal startup vállalkozásoknak, segíti a fiatal vállalkozókat abban, hogy határon átnyúló gazdasági programokat is meg tudjanak valósítani – szögezte le Deutsch Tamás, hozzáfűzve, „olyan Európát akarnak, ahol a felnövekvő nemzedék tagjai jól érzik magukat azért, mert megkapják a tanuláshoz, a munkavállaláshoz és a családalapításhoz szükséges esélyt, segítséget és támogatást”.

Deutsch Tamás röviden úgy foglalta össze céljaikat, hogy olyan Európáért küzdenek, amely „véget vet a mostani válság két legszörnyűségesebb következményének, a munkanélküliségnek és a népességfogyásnak”. A fideszes EP-képviselő emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Hősök terén elmondott beszédére, melyet azzal zárt, „Magasba a zászlókat! Fel győzelemre! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”. Én szerényen csak azt szeretném ehhez hozzátenni, hogy: Hajrá Európa! Egy olyan Európa, amelyik képes megoldani a fiatalok problémáit, amelyik képes végre olyan életkörülményeket létrehozni, amelyben a fiatalok jól érzik magukat – zárta szavait Deutsch Tamás.