A terror közöttünk van

A terror közöttünk van

?si=_9MMwfAY9MkRpQCA

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Heti TV Pirkadat című műsorában a migrációs helyzetről és a terrorveszélyről beszélt.

 

 

A főtanácsadó elmondta, a jó idő beköszöntével a spanyol és a balkáni migrációs útvonalakon egyre érezhetőbb a nyomás. Természetesen a magyar kormány mindezekre nagyon is odafigyel. Fontos az is, tette hozzá a szakember, hogy a határok mentén a magyar rendőrök mellett jelen vannak más országok szakemberei is, lengyelek, csehek, szlovákok. A jó együttműködés nagyon fontos itt is, ahogy példának okáért a nyári időszakban magyar rendőrök segítik a horvát kollégáikat a tengerparton. A napokban megjelent hírek kapcsán Bakondi György azt mondta, Kínával is létrejött egy megállapodás, azonban az itt dolgozó kínai rendőrök egyedül nem intézkedhetnek, csak és kizárólag a magyar kollégáikat segíthetik.

A főtanácsadó említést tett az oroszországi merényletről, amelyet az iszlám állam vállalt magára, azonban még számos kérdés van, amire választ kell kapni. Az teljesen egyértelmű, hogy az orosz hatóságok komoly vizsgálatokat fognak lefolytatni. Sajnálatos módon kijelenthető, hogy a terror közöttünk van, erre sajnos már korábban Oroszországban is lehetett példákat látni. Európában is folyamatosan figyelni kell a veszélyre, nem beszélve a migrációról, ami például az európai országokban felerősítette az antiszemitizmus jelenségét is. Szerencsére azonban Magyarországon mindennek nyoma sincs, köszönhetően a kormány politikájának, a zéró toleranciának, valamint a különböző biztonsági szervek munkájának. Sajnálatos módon azonban Európa nyugati részén a júniusi EP választáson előfordulhat az is, hogy a villámgyorsan állampolgárságot szerzett migránsok olyan pártokat fognak támogatni, amelyek a migrációt kívánják segíteni. Bakondi György szerint az volna a fontos, hogy a nemzeti konzervatív gondolkodás kerüljön előtérbe.