Dunai Mónika a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában

Szerencsére előre gondolkodunk

?si=DarrXbGgiBCIBonP

 

Dunai Mónika a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az induló tanévről, valamint Rákosmente fejlődéséről

 

A politikus elmondta, a választókerületében is a legnagyobb rendben indult a tanév. Mint hozzátette, a Kossuth Lajos Általános Iskola tanévnyitóján volt jelen, ahol nagy örömmel fogadták az elsőéveseket, ahogy természetesen a többi diákot is. Az ünnepségen az igazgatói beszédben elhangzott, minden pedagógus állás be van töltve náluk, minden tantárgyat szaktanárok tanítanak. Ugyanakkor az is igaz, jegyezte meg Dunai Mónika, hogy a jövő év elején derül ki, mennyien maradnak a pályán, de abban bízik, hogy kevesen mennek el, és a távozókat is sikerül pótolni, amiben persze nagy szerepe lesz majd a béremelésnek is.

A képviselő beszélt a Rákosmentén történtekről is. Hangsúlyozta, ez egy nagyon fejlődő kerület, ahol odafigyelnek arra, hogy az egészségügyi és oktatási intézmények fel legyenek újítva, sikerült bővíteni az óvodákat, iskolákat is. Ugyanakkor az is igaz, Rákosmente is megérzi a jelenlegi nehézségeket, amik a politikus szerint elsősorban abból adódnak, hogy a háború okozta problémákra Brüsszel rossz válaszokat adott. Vannak megvalósításra váró fejlesztések, már régóta szeretnék az itt élők, hogy a metró eljusson Rákosmentére is. Ezzel kapcsolatban is azt emelte ki a képviselő, hogy „szerencsére előre gondolkodunk”, ami azt jelenti, hogy a kerület vezetését nem roppantja meg a mostani nehezebb helyzet sem. Így a még meg nem valósult projektek is bármikor beindulhatnak, a tervezési szakasszal már végeztek.

Ugyanakkor vannak sikerek is, mint például a kerületiek életét megkönnyítő elkerülő út építése, vagy a Kossuth Lajos iskola tornatermének modernizálása, de rövidesen átadásra kerül még az új Rákoshegyi Közösségi Ház is. Mindezek is azt mutatják, a kerületvezetés a kormányzattal is együttműködve folyamatosan a Rákosmentén élők érdekeit képviseli.