Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője:Ki kell lépni a buborékból.

Ki kell lépni a buborékból.

 

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a választási győzelméről, valamint a siker zálogáról.

 A politikus elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy egyetlen kormánypárti képviselőként sikerült győznie fővárosi választókörzetében, ami Rákosmentét és Kőbánya egy részét foglalja magába. Sok munka kellett a sikerhez, amit nemcsak a jelöltnek, hanem a segítőknek is el kellett végezni. Egy biztos, tette hozzá, a választókörzet hatalmas fejlődés előtt áll.

Arra a kérdésre, hogy a sikeres választás után mit kell tenni az árkok betemetése érdekében, Dunai Mónika úgy válaszolt, azt, amit eddig is tett, és tettek a kormánypártok is, beszélgetni kell az emberekkel. Beszélgetni, ha kell, a kételyeket eloszlatni, a kérdésekre válaszolni. Mindenkivel szóba kell állni, hiszen a képviselő, ahogy a kormány is, minden emberért cselekszik, nem csak azokért, akik megválasztották. 2010 óta a kormány folyamatosan így tett, hiszen voltak népszavazások, voltak nemzeti konzultációk, ahol megkérdezték az emberek véleményét, és a kérdésekre adott válaszok alakították a kormányzati politikát. Például a sikeres családtámogatási programok esetében is.

A politikus véleménye szerint az ellenzék legnagyobb hibája az volt, hogy választóikat, aktivistáikat bent hagyták abban a vélemény buborékban, amiből egész egyszerűen nem láttak ki. Azok az aktivisták, akik például a választás alatt vidéken működtek közre szavazatszámlálóként, április 3. után több helyen is megírták, az emberek egészen másképp gondolkodnak, mint ahogy az általuk támogatott ellenzéki pártok vezetői mondják. Ahhoz, hogy újból nemzeti egység legyen, ki kell lépni a buborékból, meg kell hallgatni a másikat is, függetlenül attól, hogy melyik oldalt támogatja, melyik pártnak a híve. Ez a siker titka, amennyiben ez megvalósul, akkor valóban elmondhatjuk, ebben az országban békében és nyugalomban élünk.