Tart a leszámolás a terrorral az Izrael által ellenőrzőt területeken

Vasárnap a korreggeli órákban 4 terrorista meghalt, amikor tűzharcok törtek ki az izraeli csapatokkal Júdea és Szamáriában

beszámolónk az Új Kelet online nyomán: 

Négy hamászos terrorista vesztette életét , miután tűzharcokra került sor Júdeában és Szamáriában az izraeli biztonsági erők Hamász terrorszervezet ellen folytatott kiterjedt akciója alatt.

Az izraeli hadsereg nyilatkozata szerint a Ramallah és Dzsenin térségben zajló öt külön álló incidens a Hamász bázisaihoz kapcsolódó kiterjedt letartóztatási akció során történt, melyet a biztonsági erők napok óta folytat. A műveletben a hadsereg elit Duvdevan terrorelhárító egysége valamint az izraeli rendőrség és a határrendészet terrorelhárító egységei vettek részt a Sabak belbiztonsági szolgálattal együttműködésben.

 

At least 4 Palestinians reportedly killed during an overnight gun battle with Israeli troops in Burqin near Jenin, as the IDF conducted arrest operations against a local Hamas network. pic.twitter.com/xg8bcQcPyw

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) September 26, 2021

,,Kora reggel Burkin ugyanazon környékén egy másik terroristát meggyilkoltak a Duvdevan harcosai” – tette hozzá az izraeli hadsereg.

,,Egy másik, hajnali incidens során a Dzsenin melletti Kabatija közösségben elfogtak egy fegyveres terroristát, ellenállás nélkül. A legutóbbi incidensben, Bidu-Katana faluban egy épület körbevétele után három terrorista meghalt a Jamam erőinek tüze által.”

Ran Kochav katonai szóvivő közölte, hogy a hadsereg úgy véli, a Hamász rakétatámadásokkal torolhatja meg tagjainak halálát és letartóztatását. A hónap elején a Palesztin Iszlám Dzsihád ugyanezt tette szolidaritásul egy izraeli börtönből megszökött öt tagjáért akiket később az izraeli biztonsági erők elfogtak.

Horogkeresztes zászló

Palesztin tüntetők szombaton a horogkeresztes zászlót helyeztek el Hebron közelében, Beit Ummar faluban.

 

pic.twitter.com/JcS2zxcCQt

— איתי בלומנטל Itay Blumental (@ItayBlumental) September 25, 2021

A zászlót egy elektromos kábelhez rögzítették az izraeli hadsereg egyik posztja közelében.

Az izraeli csapatok eltávolították a zászlót.