Vejkey Imre: Ez egy szellemi üldöztetés

Ez egy szellemi üldöztetés

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, a parlamenti imacsoport vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a televízió ellehetetlenítéséről beszélt.

 

A képviselő szerint Erzsébetváros polgármesterének azon döntése, mely szerint a Heti Tv-t, Európa egyetlen zsidó közösségi televízióját kiteszik eddig bérelt helyéről, az nem más, mint az, hogy a zsidók és sajnos a keresztények is üldöztetésnek vannak kitéve. Ez egy szellemi üldöztetés, aminek egy másik példája ellen indított pert Vejkey Imre, akinek a véleménye mellé az összes magyarországi történelmi egyház felsorakozott.

Hozzátette, fontos, amikor az egyházak együtt lépnek fel valami hasznos ügy mellett, erre lehet még példa a felekezeti kórházak összefogása is. Ezek az intézmények rájöttek, egy beteg nem csak azt igényli, hogy meggyógyítsák, de szeretné azt is, hogy a lelkével is foglalkozzanak. Ezt az összefogást kellene az élet más területein is alkalmazni, ehhez persze az is kell, hogy erről az együttműködésről sokat beszéljenek.

A képviselő elmondta azt is, hogy a parlament tavaszi ülésszakán sem maradnak el az általa szervezett imareggelik, a közös imádkozások, a jövő heti már a 91. alkalom lesz.