Érdemes a vakcina hatékonyságában bízni

Érdemes a vakcina hatékonyságában bízni

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a vakcináról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában, de szóba kerültek még az ellenzéki pártok és az általuk vezetett önkormányzatok helyzete is.

Miután Magyarországra is megérkezett a koronavírus elleni vakcina, a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a védőoltások kifejlesztése mögött egy rendkívül komoly tudományos munka áll, a magyar hatóságok is azon dolgoztak, hogy a legbiztonságosabb, leghatékonyabb vakcina érkezzék be. Ennek fényében Bajkai István szerint érdemes a vakcina hatékonyságában bízni, a kormány ráadásul hatalmas mennyiségű kapacitást kötött le, azaz tényleg mindenkinek be kellene oltatnia magát. Mint hozzátette, Magyarország az elsők között lesz, ahol a teljes lakosságot be lehet oltani.

Mindeközben a belpolitikában is zajlik az élet, az ellenzéki pártok szerint egyrészt már megkezdődött a kampány, annak ellenére, hogy csak 2022-ben lesz választás, de mellette a Fidesz-KDNP kormány pedig lemondott a magyarországi nagyvárosokról is. A képviselő szerint egyáltalán nem mondott le a kormány a nagyvárosokról, példaként hozva fel Budapestet, ahol a kormány nem állt le a tervezett beruházásaival, amiknek segítéségével csak szépül a főváros, de ugyanilyen zajlik más nagyvárosokban. Azonban – emelte ki Bajkai István, pont az ellenzéki pártok azok, amelyek az általuk irányított városokat nem irányítja, helyette sokkal inkább a kormány ellen lépnek fel, velük szemben kampányolnak. A politikus hozzátette, bár többféle párt alkotja az ellenzéket, de mindezek ellenére lehet őket baloldalinak nevezni, hiszen mindegyikük besorolt a DK és annak vezetője, Gyurcsány Ferenc mögé. Ennek az összefogásnak jelenleg nincs programja, hacsak nem lehet annak tekinteni, hogy le akarják váltani a mostani polgári kormányt, Bajkai István szerint ennél jóval több kellene. A kormánypártok azon dolgoznak, hogy az emberek, a választók lássák, az ő érdekükben tevékenykedik a kormány. Ám ezzel ellentétben az ellenzék teljesen elvesztette azt a nemzeti jellegét, ami a kormányoldalon megtalálható.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki önkormányzatok a kormányzati elvonások miatt nem tudnak teljesíteni minden tervezett elvárást, a politikus úgy felelt, minden olyan önkormányzatot, ahol az ellenzék győzött, az előző fideszes vezetés jelentős többlettel adta át, ám az újak ezt úgy látszik felélték. Közben a kormány minden vállalását teljesíti, arról nem beszélve – jegyezte meg, hogy a vírus elleni küzdelemben mindenkinek ki kell vennie a részét. Az ellenzéki önkormányzatoknak lenne lehetőségük arra, hogy például magukon csökkentsék a költségeket.