Erzsébetváros rengeteget vesztett az elmúlt egy évben

Erzsébetváros rengeteget vesztett az elmúlt egy évben

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a kerületet érintő jelentős összegű inkasszóról, a vezetés tehetetlenségéről beszélt.

 

A koronavírus-járvány második hullámában, a most kihirdetett veszélyhelyzetben a kerületi Fidesz-KDNP frakciója, szervezete ugyanúgy igyekszik segíteni az itt élőket, ahogy ezt tették tavasszal is, mondta el a képviselő, hozzátéve, az elmúlt napokban is több házat keresett fel, beszélgetett a lakókkal. Ám ami az önkormányzatot illeti, a politikus kevésbé optimista, mert véleménye szerint az elmúlt napokban nem történt semmi, nem hoztak semmiféle olyan döntést, ami a járvánnyal kapcsolatos, pedig azonnali cselekvésre van szükség. A veszélyhelyzet kihirdetése után voltak olyan kerületi önkormányzatok, ahol a polgármester azonnal kihirdette a helyi rendelkezéseket, ám Erzsébetvárosban nem történt semmi, pedig ebben a helyzetben a városvezetőnek folyamatosan talpon kell lennie.

Veres Zoltán megjegyezte az Erzsébetvárost érintő több mint 400 milliós inkasszóról, az eset példátlan, ilyenre a magyar önkormányzatiság történetében még nem volt példa. A polgármester tartott egy sajtótájékoztatót, ahol arról beszélt, hogy az előző, a Fidesz vezette ciklusokban történtek ingatlanpanamák, a mostani inkasszó is ennek a része. Ezzel kapcsolatban a képviselő megjegyezte, ilyen ingatlanpanama történt, de akkor, amikor még a baloldal vezette a kerületet, nem véletlen, hogy akkor a rendőrség elvitte az akkori polgármestert. A mostani vezetés is baloldalinak tekinthető, de csak a szövegei folytán, a tetteik ezt nem igazolják vissza – emelte ki a politikus, hiszen a döntéseikben nem látható a szociális érzékenység, a leszakadók segítése, példaként hozta fel, hogy az előző vezetés által meghozott jószolgálati döntéseket megszüntették, lecsökkentették. Hozzátette, ha valóban baloldali lenne a mostani önkormányzat, akkor észrevenné a kerületben élők gondjait, problémáit, hogy ennek megfelelően hozzanak döntéseket, nem szabad hagyni, hogy elemeljenek több százmilliós tételt a számláról. Az meg különösen tragikus, hogy a polgármester azt mondta, értetlenül áll a történtek előtt. Veres Zoltán szerint, bár bízik abban, hogy ezt az inkasszót vissza lehet fordítani, de erre nem sok esély mutatkozik. Most inkább jó gazdaként kellene viselkedni.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt egy évben mit vesztettek a kerületiek, Veres Zoltán elmondta, egyrészt itt van ez az inkasszó, de mellette szintén jelentős összegek mentek el ügyvédi munkadíjakra, ami a több mint 400 milliós számláról való leemelés mellett tekinthető érdekesnek.

A politikus beszélt a többséget adó kolaíció egyik képviselőjének a lemondásáról, megjegyezve, hogy ez az eset legyen minden politikus számára intő jel, hogy mindet cselekményüknek vannak következményei. Egy képviselőnek minden esetben, de különösen akkor, amikor az önkormányzat nehéz helyzetben van, jó példával kell elöljárni.

Visszatérve az önkormányzati ügyvédi megbízásokra, Veres Zoltán arról beszélt, hogy múlt héten kérte ki a Fidesz-KDNP frakció a szerződéseket, ezeket át fogják nézni, és ha van olyan pont, ami nem megfelelő, akkor biztosan lépni fognak.

A kerületi Fidesz szeretné visszaszerezni abban a választókörzetben a polgárok bizalmát, ahol időközi választást fognak majd kiírni a veszélyhelyzet megszűnte után, de addig is dolgozni kell, segíteni kell, mert ez a legjobb kampány, a kerületiek eddig is láthatták, az ellenzék is jelen van, tevékenykedik.

A veszélyhelyzet alatt is zajlanak egyeztetések az önkormányzatban, a polgármester meghallgatja a képviselők véleményét, de az is igaz, a döntés a városvezető kezében van, ő maga felel az önkormányzat működéséért.