Nagy figyelem fog hárulni erre az eseményre

Nagy figyelem fog hárulni erre az eseményre

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője ökölvívásról és az Erzsébetvárosban történtekről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A politikus, mint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke elmondta, a mai napon Győrben a sajtó jelenlétében ismertetik az idei magyar bajnokság menetrendjét, hiszen a megyeszékhely ad otthont a versenynek. Mind a felnőtt bajnokság, mind pedig a nemrégen véget ért ifjúsági és junior bajnokság kapcsán is azt jegyezte meg Bajkai István, hogy a versenyekre való felkészülés, a megrendezés nem volt könnyű, hiszen a sportolókat is nagyon szigorú szabályok kötötték a koronavírus-járvány miatt, de a debreceni ifjúsági bajnokságon is nagyon várták meg a versenyzők a megmérettetést, ahogy a szakemberek is, hiszen így lehet lemérni, hol tart ma a sportág.

A politikus a parlament tegnapi ülésén azonnali kérdést tett fel a kormánynak az erzsébetvárosi önkormányzat egyik irodájában történt bitcoin bányászat kapcsán. A bitcoin bányászat az úgynevezett dark weben zajlott, ami az illegális világ helye, ezen a felületen jelent meg a DK politikusa, itt kereskedett. A Fidesz politikusa hozzátette, véleményük szerint erről az ügyletről tudnia kellett a kerület vezetőinek, sőt a pártja irányítóinak is, azaz felmerülhet az illegális pártfinanszírozás esete is. Bajkai István szerint ez is megerősítheti azt a feltételezést, mely szerint a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc meghirdette a mindent a hatalomért szlogent. A politikus megjegyezte azt is, azért is furcsa, hogy a kerületi vezetők azt nyilatkozták, nem is tudtak erről az illegális tevékenységről, hiszen abban az irodában, ahol ez folyt napi rendszerességgel voltak megbeszélések. A képviselő elmondta, jelenleg a magyar jogszabályok a bitcoin bányászatot nem büntetik, de már dolgozik azon, hogy ez a helyzet megváltozzon. Mellette viszont tudni kell azt, mindaz, ami a dark weben folyik, ott vannak veszélyes helyek. Egy biztos – tette hozzá, a nyomozó hatóságok kiderítik, hogy mi is történt Erzsébetvárosban.

Bajkai István kijelentette, miután az érintett önkormányzati képviselő lemondott, így a helyére időközi választást kell kiírni, a Fidesz helyi szervezete már meg is kezdte a felkészülést, hogy a legjobb jelölttel vágjanak neki a választásnak. Az biztos, nagy figyelem fog hárulni erre az eseményre – jegyezte meg, hiszen ez egy mérvadó helyen lesz.