Fel kell tenni a kérdést, mit tett a kormány az elmúlt időszakban

Fel kell tenni a kérdést, mit tett a kormány az elmúlt időszakban

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzék feladatairól, a kormány lépéseiről.

A politikus értékelte a vasárnapi időközi országgyűlési választást, ahol az ellenzék egy olyan jelölt mögé állt be, aki korábban vállalhatatlan antiszemita, rasszista kijelentéseket tett. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet a DK képviselője, hogy a magyar miniszterelnök a Mazsihiszt vádolta meg azzal, hogy nem határolódott el az ellenzéki pártoktól a jelölt miatt. Oláh Lajos szerint a kormányfői vélemény teljesen elfogadhatatlan, nem szabad senkinek sem egyházi vezetőket vádolni bármiféle pártossággal. Hozzátette, miközben a kormány az antiszemitizmus miatt aggódik, elfelejt beszélni Raffay Ernő kitüntetéséről, a Veritasról, ahol több kutató is relativizálja a Holokausztot.

Ami a Jobbikot illeti, a politikus kijelentette, valóban voltak rettenetes mondatai, tettei a pártnak, annak politikusainak, de ők beismerték ezeket, elnézést kértek, ezért van meg az ellenzéki pártok bizalma feléjük, de csak addig, amíg ennek ellenkezője be nem bizonyosodik. Mindezek mellett azt is látni kell, közben például a kormánypártok az ellenzéki politikusok, közszereplők magyarságát kérdőjelezik meg. Pedig foglalkozhatnának a járvány elleni védekezéssel, azzal, hogy a pedagógusok is le legyenek tesztelve, de országosan is szembemegy a kormány a sokszor hivatkozott WHO ajánlásával is. Fel kell tenni a kérdést, mit tett a kormány az elmúlt időszakban? Az ellenzék azt tudja tenni, hogy a parlamentben folyamatosan felhívja a figyelmet a problémára.

Oláh Lajos szerint az orvosi béremelés bár nagyon hasznos, ilyen mértékű emelést a 2022-ben győztes szocialista-liberális kormány hajtott végre, ám akkor nem írták elő az orvosok vezénylését, mert tudták, ez nem egy katonai szervezet, itt emberéleteket kell menteni, gyógyítani. Nem véletlen az, hogy a Magyar Orvosi Kamara nem volt elégedett a kormány döntésével, mert nem volt minden kérdésben konzultáció. Nem beszélve arról, hogy az egészségügyben dolgozó más szakemberek és az orvosok bére közötti különbségek nőnek. A legfurcsább az, hogy az orvosokkal az egyeztetést nem az EMMI vezetője végzi, mint az egészségügyért felelős miniszter, hanem a belügyminiszter.

Oláh Lajos szerint a magyar belpolitikában fontos lenne az árkok betemetése, de ehhez arra is szükség van, hogy a kormány elismerje, az ellenzék is az ország érdekében dolgozik.