Most van helyzet, most kell lépni

Most van helyzet, most kell lépni

Láng Zsolt, a Fővárosi közgyűlés képviselője, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt javaslatukról, a párbeszéd zökkenőiről, valamint a fővárost irányító pártokról.

A frakcióvezető egy sajtótájékoztatón a főpolgármester felé fogalmazott meg javaslatokat. Ezek kapcsán kiemelte, a jelenlegi helyzetben, amit a járvány második hulláma okoz, már látható ez a helyzet a gazdasági szektorban komoly problémákat okoz, persze mindezek mellett is az emberek egészségének a megőrzése a legfontosabb. A gazdaságot illetően lehet érzékelni, Budapesten a turizmusra épülő ágazatban óriási problémák vannak, ahol a szereplők eddig komoly adóbefizetői voltak a fővárosnak. A Fidesz-KDNP frakció szerint most a városvezetésnek nagyon gyorsan segítséget kell nyújtani a szolgáltatóknak, ezt diktálja az elemi józan ész.  Budapest vezetése szerint a rendelkezésre álló tartalékok vészhelyzet esetén kerülnek felhasználásra, az ágazat szereplőinek segítése pedig nem csak a főváros, hanem a kormány feladata. Láng Zsolt erre reagálva egy kérdéssel felelt, mi a probléma, mi a vészhelyzet, ha nem ez. Hozzátette, van Budapestnek pénze, 80-100 milliárd forint található állampapírokban, most pedig vészhelyzet van, amikor a munkahelyek megtartásához segítséget kell nyújtani, mert ha nem, akkor a vállalkozók hosszútávon nem lesznek képesek adót fizetni. Összességében ki lehet jelenteni – tette hozzá a politikus, most van helyzet, most kell lépni. Az ágazat érdekvédelmi szervezeteivel kellene egyeztetni a segítségnyújtásról. A főváropsi vezetésnek abban igaza van – jelentette ki, hogy a kormánynak is lépnie kell, de nem lenne szabad elfeledni, a magyar kormány eddig 9 ezer milliárd forintot fordított hasonló célokra országosan.

Láng Zsolt a Lánchíd kapcsán elmondta, tegnap olvasott arról, hogy a közbeszerzési kiírásra beérkezett négy ajánlat, ugyanakkor már jóval korábban kellett volna lépnie a budapesti Fidesz-KDNP frakció szerint.

Az ellenzéki frakció eddigi tevékenységét értékelte a politikus, eddig a párbeszéd fenntartására törekedtek, a javaslataik, felvetéseik egy részére reagált is a többség. Ugyanakkor a párbeszéd nem tökéletes, mert Budapest jelenlegi vezetése mintha országos politikai nyomásra egy irányba megy, megmutatva, hogy ők mintha mindent jobban tudnának. Mindezek mellett több országos ügyben nyilvánulnak meg, pedig jobb lenne, ha Budapest ügyeivel foglalkoznának – tette hozzá a frakcióvezető. Példaként hozta fel azt az esetet, amikor egy kérdéssel fordult a főpolgármesterhez, megkérve őt, nyilatkozzon a Borsod megyei időközi választáson induló ellenzéki jelöltről, akit az összefogás pártjai támogatnak, aki korábban vállalhatatlan antiszemita kijelentéseket tett. Ám az országos ügyekben gyakran megnyilvánuló politikus nem válaszolt erre a kérdésre.

A várost irányító összefogásról annyit jegyzett meg Láng Zsolt, már a kezdetektől kezdve érezni lehetett, csikorognak erősen a fogaskerekek, komoly hatalmi harc megy az összefogás pártjai között, itt háttérbe szorul a szakmaiság. Hozzátette, a legnagyobb problémája a pártok közötti küzdelemnek, hogy ez nem segíti elő a főváros haladását.

Az ellenzéki Fidesz-KDNP-nek most Budapesten a legjobbat kell nyújtania, hiszen a következő választáson győzni szeretnének.