A Szeretetkórház a helyzetnek megfelelően végzi a dolgát

A Szeretetkórház a helyzetnek megfelelően végzi a dolgát

Valastyán László, a Mazsihisz Szeretetkórházának műszaki vezetője beszélt a kórházban zajló munkákról, a koronavírus-járványról és a terveikről.

 

Valastyán László elmondta, a mostani koronavírus-járvány kapcsán mindig a legrosszabb helyzetre készülnek, közben bíznak a legjobbakban. Most arra készülnek, hogy lesz második hullám, ennek megfelelően állnak a helyzethez. Például a beteglátogatást is úgy oldják meg, a Mazsihisz Krízismenedzsmentjével egyeztetve, hogy kerítéslátogatást szerveznek.

A Szeretetkórházban egyszerre zajlik a gyógyítás, de mellette zajlanak a felújítási munkálatok, természetesen jól elválasztva. Jelenleg a II. belgyógyászati osztály átépítése zajlik, a munkálatokhoz a forrás is rendelkezésre áll, köszönhetően az állami támogatásnak. Közben természetesen emelkedtek az árak, ezért úgy döntött a kórház vezetése, hogy amire elegendő a költségvetés, azt befejezik, amennyiben a drágulás problémát okoz, úgy azt jelzik a kormányzat felé. Az biztos, az eredetileg megállapított támogatás nem lesz elegendő az elfogadott tervekhez.

A Szeretetkórházban jelenleg mindenki dolgozik, aki egy hétnél van távolabb a munkából, azt azonnal tesztelik. A karantén alatt is megfelelt az intézmény az elvárásoknak, így ez tartható lesz a későbbiek folyamán is. Az ambuláns kezelések kapcsán a műszaki vezető elmondta, ezek zajlanak, szigorú protokoll alapján, elkülönítve a bentfekvőktől.

Köszönöm a beszélgetést Breuer Péter

Az interjú a 2020. augusztus 28-i Halljad Izrael! adásában elhangzó beszélgetés szerkesztett változata.