Csak fiatalokkal nagyon nehéz eredményt elérni

Csak fiatalokkal nagyon nehéz eredményt elérni

Dr. Havas Szófia, szocialista politikus a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az MSZP jelenlegi állapotáról, a tapasztaltabb politikusok szerepéről.

Havas Szófia az MSZP-ről elmondta, csak akkor lehet meggyógyítani egy beteget, ha tudja az orvos, mi is a betegsége. Van olyan betegség, amit gyógyszerrel, van, amit szikével lehet gyógyítani, azt kell eldönteni a pártnál is, hogy mi lenne a legjobb gyógymód.

A politikus megjegyezte, a párt egyik alapítójaként azt látja, az elmúlt évtizedek tapasztalata szerint, amikor egy pártelnök nevéhez sikertelenség volt köthető, akkor az a vezető lemondott posztjáról, így tett 1998 után Horn Gyula is. Ám most, az MSZP jelenlegi elnöke, a sikertelenségek után nem lemondani készül, hanem újból megméretteti magát a szeptemberi kongresszuson. Havas Szófia hozzátette, rettenetesen sajnálja pártját, azt, ahova jelenleg jutott. Mint orvos, egy viccel jellemezte a helyzetet, mely szerint a belgyógyász mindent tud, de semmit nem csinál, a patológus mindent tud és mindent is csinál, de már minek. Ezzel kapcsolatban azt tette hozzá, nagyon nem szeretné, ha a szocialista párt a patológus kezére jutna.

Havas Szófia arra a kérdésre, hogy nem érzi-e fenyegetve magát, hiszen már több vezető is beszélt a pártból való kizárásáról úgy felelt, bár az MSZP-ben eddig ez nem volt divat, de előbb-utóbb mindenkit ki lehet zárni. Hiszen eddig éppen a sokszínűség volt a jellemző a pártra, ám az baj, ha ma arra figyelnek egyesek, hogy meglegyen pár embernek a parlamenti helye.

Arra a felvetésre, hogy nem lenne-e hasznos a párt nagy öregjeit megkeresni, hogy segítsenek, a politikus úgy válaszolt, a fiatalság egy nagyon gyorsan múló betegség, csak fiatalokkal nagyon nehéz eredményt elérni. Már csak azért is, mert jelenleg az MSZP léte a tét, a tapasztaltabb politikusok pedig képesek lennének megszólítani a középkorú, az idősebb választókat.