„Minden magyar vállalkozás biztonságban érezheti magát, mert a kormány megvédi őket”

„Minden magyar vállalkozás biztonságban érezheti magát, mert a kormány megvédi őket”

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Gyergyószentmiklóson átadandó ökölvívó akadémiáról, valamint a legújabb nemzeti konzultáció fontosságáról, valamint az erzsébetvárosi ügyekről.

A politikus, mint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke beszélt arról a az ökölvívó akadémiáról, amelynek az alapkövét nemrégiben helyezték el Gyergyószentmiklóson. Az eseményem ott volt Böjte Csaba is, aki nem csak az árva gyermekek ügyét viseli a szívén, de azt is, miként lehet a gyerekekből jó magyart nevelni, amihez a sport is hozzájárulhat. Bajkai István hozzátette, több mint két és féléves előkészítés után indulhat el az építkezés. Azt is tudni klell, ez az akadémia a magyar szakszövetség tulajdona lesz, de természetesen szorosan együttműködnek a helyi egyesülettel, akik ezt üzemeltetik. Az itt sportoló gyerekek, amennyiben tehetségesek, kitartóak, akkor eldönthetik, hogy melyik ország színeiben indulnak el a különböző versenyeken, de az lenne a legjobb, ha első lépésként a magyar nemzeti bajnokságon indulnának el.

A képviselő beszélt a mostani nemzeti konzultációról, aminek a beküldési határidejét meghosszabbították, augusztus 31-ig mondhatják el az emberek a véleményüket. Eddig több mint 1.4 millióan küldték el válaszukat, ami azt jelenti, valóban az embereket érintő kérdésekre várja a kormány a választ. Ezek közé tartozik a vírushelyzet esetén a határokkal kapcsolatosa teendők, a védőeszközök használata, a kormányzati intézkedések eredményei. Fontos ez a mostani konzultáció, hiszen egy ilyen pandémiás helyzet mindenkit érinthet – emelte ki, ezért sem mindegy, hogy milyen a védekezés erőssége és iránya. De szerepel a nemzeti vállalatok védelme is a kérdések között, Bajkai István szerint alapvető érdek ezeknek a cégeknek a védelme, hogy ne lehessen felvásárolni őket, így minden magyar vállalkozás biztonságban érezheti magát, mert a kormány megvédi őket.

A politikus értékelte az erzsébetvárosi forgalmi rendet, amit hétfő reggel vezetett be az önkormányzat. Mint kijelentette, éveken át dolgozott a kerületben, amit jól is ismer, de meglepő helyeken változott meg a forgalom iránya, az egészből azt lehet leszűrni, a mostani városvezetés megint az emberek megkérdezése nélkül döntött, való hatásvizsgálat hiányában. Nem mérték fel azokat a veszélyhelyzeteket, amik a közlekedésben együttműködők éreznek, tapasztalnak. Azt is lehetett már tapasztalni, hogy a főváros vezetése milyen galibákat okozott a nagykörúton a biciklisávokkal, de ugyanilyen kaotikus helyzetet eredményezhet az erzsébetvárosi döntés. Fel kellett volna mérni, hogy például a Király utcában a forgalmi rend több helyen történő változtatása milyen veszélyeket hordoz magában.