Magyarországnak sikerült a nemzeti érdekeit megvédeni

Magyarországnak sikerült a nemzeti érdekeit megvédeni

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az uniós csúcsról, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezés sikereiről, kudarcairól.

A politikus, mint Aranycsapat testület tagja elmondta, a munka három évvel ezelőtt indult el, feladatuk megemlékezni az egykori kiváló sportemberekről, akiknek a teljesítménye fantasztikus volt. Eddig több mint háromszáz megemlékezést szerveztek a Kárpát-medencében, ezeket teljesen önerőből valósították meg, hiszen a testület nem kap semmilyen állami támogatást. Arra a kérdésre, hogy hol vannak ma azok a nagyszerű labdarúgók, akiket tisztel az egész világ, a képviselő úgy felelt, még volt szerencséje az egykori Aranycsapat néhány tagjával beszélgetni, ők mindannyian azt mondták, a magyarságban megvan a tehetség, hogy kitűnő labdarúgást lehessen itthon is látni. Ennek a szervezeti formáit már sikerült megteremteni, ennek is köszönhetően jó úton indult el a magyar foci.

Bajkai István értékelte a hajnalban sikerrel véget érő uniós csúcsot, ahol hosszas tárgyalások után sikerült megállapodni a közösség következő hétéves költségvetéséről, valamint a gazdaságélénkítő csomagról is. Mint kifejtette, egy valóban történelmi jelentőségű találkozó volt, ahol Európa jövőjéről volt szó. Magyarországnak sikerült a nemzeti érdekeit megvédeni, valamint sikerült az elkövetkezendő időszak számos kérdését is rendezni. A tárgyalások során a magyar miniszterelnök konstruktívan állt a megoldások érdekében, a tárgyalások eredményeként több támogatáshoz jut hozzá az ország. A megbeszélések során a jogállamiság kérdésében – amit a magyar politikus régóta megbélyegzőnek tart – is sikerült egyezségre jutni, ebben volt szerepe az EU soros elnöki tisztét betöltő Németországnak és Merkel kancellárnak. Hozzátette, ha megnézik, hogy az egyes uniós országokban milyen a jogállamiság rendszere, akkor egészen érthetetlen és igazságtalan az a kampány, amit Magyarország és Lengyelország ellen folytatnak. Az természetes, hogy a közösségben az egyes nemzetállamok a saját érdekeik mellett állnak ki, de ezt nem szabad a más tagállamok kárára megtenni. Vitatkozni lehet és kell, de nem lehet az, hogy az egyik ország magasról nézzen a másikra, ez ráadásul az alapszerződésekkel is ellentétes.

A politikus beszélt a koronavírus-járványról, megjegyezve, a kormányzat folyamatosan figyeli és értékeli a világban zajló eseményeket, különös tekintettel a környező országok védekezésére. A szigorú ellenőrzési és értékelési rendszer életben van, ha kell, akkor pedig meghozza a szükséges lépéseket. Szerencsére eddig sikeres volt a hazai küzdelem, a kormány ezután is azért dolgozik, hogy megvédje a magyar embereket a vírustól, annak mindenféle káros hatásától – jegyezte meg a képviselő. Hozzátette, sajnos nem mindenhol volt sikeres a védekezés, így például az erzsébetvárosi és a terézvárosi önkormányzat sem tudott valós segítséget adni az ott élőknek, legyen szó a tájékoztatásról vagy a valós fizikai segítségnyújtásról, nem csoportosítottak kellő mértékben forrásokat, pedig a korábbi városvezetés elegendő forrást hagyott a kasszában. Mellette a kerületi vállalkozásokat sem segítették megfelelően.