Képviselni kell azokat is, akik a Fidesz-KDNP-re szavazta

Képviselni kell azokat is, akik a Fidesz-KDNP-re szavazta

Dódity Gabriella, kispesti önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerület ügyeiről.

A politikus beszélt a kispesti botrányokról, egy tavaly ősszel napvilágra került hangfelvételről, megemlítve azt is, hogy a kerületi baloldal egyik képviselője be is perelte egy a közösségi oldalon tett kommentje miatt. A kerületet vezető pártok egy ideig tagadták a felvételeken szereplő társukat, majd beismerték, hogy valóban ő szerepel azon, ezt követően kizárták az MSZP-ből, de ennél komolyabb változások nem történtek.

Dódity Gabriella elmondta azt is, Kispest mindig is inkább baloldalinak mondható, ezért sokan fel is teszik neki a kérdést, hogy miért is akar ennyire tenni, miért is szeretne polgármester lenni. Mindenkinek úgy szokott válaszolni, az a baj, ha az ember ezt a közösség érdekében végzett munkát a titulusok elérése érdekében teszi. Minden pozícióban lehet tenni a kerületért, valamint képviselni kell azokat is, akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak.

Ugyancsak a kerületi közéletet kavarta fel a helyi Momentumos képviselő ügye is, akit átláthatósági tanácsnoknak választottak meg, valamint egy programcsomagot is megszavaztak. Ám sajnos a tavaly őszi megválasztása óta egyetlen javaslatot sem tett le a testület asztalára a képviselő, ahogy az általa beterjesztett programból sem, valósult meg semmi.

A képviselőtestületben jelenleg öten vannak a Fidesz-KDNP részéről, így az önkormányzat döntéseire nem tudnak befolyást gyakorolni, a döntésekbe nem is nagyon vonják be őket. Mellette az információk sem jutnak el hozzájuk, ennek kapcsán példaként hozta fel a képviselő, amikor egy önkormányzati lakás felújítására elköltött papíron a kerület több mint hétmillió forintot, ám a politikus szerint ennek az összegnek a harmadát fordították erre a célra. Szerette volna a szükséges papírokat megnézni, ám tavaly október óta ez nem történt meg. Hozzátette, nem ez az egyetlen eset, amikor is hónapok óta nem válaszol az önkormányzat a közérdekű adatigénylésekre.

A helyi Fidesz-KDNP szövetség sokat dolgozik a közösségért, hogy legközelebb jobb eredményeket érjenek el, persze az is igaz, a jelenlegi városvezetés mindent ural Kispesten.