Zuglóban nem voltak csontvázak a szekrényben ?!

Zuglóban nem voltak csontvázak a szekrényben

Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a feladatairól, a jövő évi tervezésről.

A polgármester beszélt a mostani hóhelyzetről, megjegyezve azt is, hogy Zugló szerencsésebb, mint a budai kerületek, hiszen itt nincsenek dombok, hegyek, így könnyebben lehet közlekedni akár egy nagyobb hóesés után is. A hét elejei nagyobb havazás után sem volt a kerületben komoly fennakadás, ami persze nem azt jelenti, hogy nem volt olyan, de az már elmondható, a város járható. Hozzátette azt is, az egy kérdés, hogy mi lesz majd a jövőben, ezzel kapcsolatban megjegyezte, már készülnek arra, hogy megtervezzék a következő évet, annak a kiemelt feladatait. Ám ez sem lesz olyan könnyű, erre példaként hozta fel azt a politikus, hogy a Nagy Lajos király útja felújítása a legfontosabb lenne jövőre3, ám ez nem valósulhat meg, miután erre eddig nem készítettek terveket.

Visszatérve a hétfői kaotikus helyzetre, a városvezető szerint kicsit sem volt meglepetés, hogy Budapest főpolgármestere az el nem végzett feladatok miatt kirúgta a FKF vezetőjét.

A politikus arra a kérdésre, hogy voltak csontvázak a polgármesteri hivatal szekrényeiben úgy felelt, egy sem, a kerületet át sem kellett világítani, hiszen az előző polgármester, Karácsony Gergely telkes mértékben átláthatóan vezette Zuglót, arról nem beszélve, hogy a kerület folyószámláján jelentős összeg volt. Mindez azért is fontos – tette hozzá, mert kormánypárti politikusok nem mondanak igazat Zugló helyzetéről.

Ugyanakkor az is igaz – mondta el Horváth Csaba, hogy vannak megoldásra váró ügyek, problémák, ám ezeknek a kilencven százaléka abból adódik, hogy az elmúlt években a Főváros nagyon elhanyagolta Zuglót, például öt éve egy forintot sem költött a kerületre.

A kerületben is téma a parkolás, egy évvel ezelőtt döntöttek a parkolási zónák kibővítéséről, ezt megtették, ennek megfelelően alakította át az új közgyűlés az erről szóló rendeletét.

A polgármester beszélt arról a mostani hideg kapcsán, hogy kibővítik a házi segítségnyújtás rendszerét, hogy jobban figyeljenek az emberekre, hogy ne fagyjanak meg a saját lakásaikban. Mellette figyelnek az ünnepek során a rászoruló családokra is, részükre idén is juttatnak majd karácsonyi csomagot. Összességében úgy látja a politikus, hogy bár vannak nem is kevesen nehéz sorban élő zuglóiak, de nem olyan súlyos a helyzet, hogy emiatt alaposan fel kellene fordítani a kerület szociális ellátórendszerét.