Egy olyan közösséget kell létrehozni Erzsébetvárosban, ahol mindenki otthon érzi magát

Egy olyan közösséget kell létrehozni Erzsébetvárosban, ahol mindenki otthon érzi magát

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt terveiről, a városvezetés fontos feladatairól.

A frissen megválasztott polgármester elmondta, nehéz, sok munkával járó kampányon vannak túl, de az eredményeket látva az is igaz, megérte a befektetett energia. A politikus leszögezte, semmiféle tisztogatásba nem kíván kezdeni, az önkormányzatban dolgozók politikai hovatartozására nem kíváncsi, egyetlen szempont van csupán, ez pedig a munkavégzés minősége. Természetesen van néhány bizalmi pozíció, ahol váltás lesz, de ez a demokráciában teljesen természetes. Mint megjegyezte, őt magát egyetlen dolog érdekli, Erzsébetváros önkormányzatát hatékonyabbá kell tenni, mellette gyorsabbá és jobbá, aki ebben partner, arra mindenképpen számít a jövőben.

A politikus fontosnak tartotta kijelenteni, aggódnivalója egyáltalán nincs a kerületben található kulturális intézményeknek, így a Csányi utcában már működő Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárnak és az annak szomszédságában épülő kulturális központnak. Megismételte a kampány során elmondottakat, Belső-Erzsébetváros a magyarországi zsidóság egyik öröksége, ezért fontos tudatosítani azt is, milyen történelmi események zajlottak itt. A fontos történelmi emlékeket élővé kell tenni, persze nem csak a kerület belső részén, de Csikágóban is, mert ezek is a városrész életéhez tartoznak.

Niedermüller Péter az összefogás sokszínűségét illető kérdésre úgy felelt, a pártok között az alapelveket illetően semmiféle különbséget nem lát, de még az olyan részletekben sem, mint például miként történjen a társasházak felújítása, mi legyen a bulinegyeddel, a parkolással. Menetközben természetesen előjöhetnek véleménykülönbségek, de a polgármester szerint az a fontos, hogy közös irányvonalat képviseljenek, ez lesz városvezetőként a legfontosabb feladata. Egy polgármesternek nem kell mindenhez értenie, az ő feladata, hogy megtalálja azokat az embereket, intézményeket, amelyek segíteni tudnak, nem azt kell tudnia, hogy miként működik a takarítógép, hanem biztosítani kell a normális takarítást a kerületben.

Arra a kérdésre, hogy mikortól lehet érezni az új városvezetést, Nidermüller Péter elmondta, ha a kerületiek néhány hét után nem éreznék a változásokat, legyen szó a köztisztaságról, a bulinegyedről, akkor biztosan rosszul végeznék a munkájukat, de biztosan lesznek érezhető változások, mert minden olyan problémának nekimennek, amelyeket a már most érvényben lévő rendelkezések alapján is meg lehetne tenni. Megjegyezte, a mostani szabályok szerint is lehet tenni az utcai italozások ellen, ahogy például, ha egy terasznak arra van engedélye, hogy este 10-ig lehet nyitva, akkor 10 óra után öt perccel már ez be is legyen zárva. Határozott lépléseket fog tenni az új vezetés a nyilvános illemhelyek dolgában, hogy ne az utcán végezzék el a dolgukat a turisták a bulinegyedben, ennek kapcsán azt is megjegyezte a polgármester, nem  járja, hogy a büntetési tételek is alacsonyak.

Egy olyan közösséget kell létrehozni Erzsébetvárosban, ahol mindenki otthon érzi magát, ez a polgármesterség egyik legszebb feladata – mondta el a politikus.