A cél egy valóban szolidáris önkormányzat kiépítése

A cél egy valóban szolidáris önkormányzat kiépítése

Soproni Tamás, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje Terézvárosban arról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában, hogy milyen tervei vannak, mit tartana meg a jelenlegi városvezetéstől.

A politikus elmondta, a kerület érdekében radikális lépések megtételére van szükség, például Külső-Terézváros a zöldfelületeket tekintve nagyon elhanyagolt, több olyan utca is van itt, ahol semmi jele a zöldnek, ezért is fogalmazott úgy a polgármesterjelölt, hogy fel kell törni a betont, azaz beton helyett fákra van szükség. Erre természetesen pénzre van szükség, de Soproni Tamás szerint ez egy belátható összeg, aminek van forrása a költségvetésben. Például az kerül pénzbe, hogy a közműveket az utca egyik oldaláról a másikra vigyék át, de az is igaz, a mostani önkormányzat által végzett felmérés szerint is egy százmilliós tételről van szó, ami az eredményt nem hozó látványberuházások mellett nem tűnik soknak, mint az Andrássy úton található műfű.

Az elképzeléseit illetően azt mondta el a politikus, hogy vannak olyan projektek, amiket a mostani önkormányzat indított el, amiket meg kell tartani, mint a Hunyadi téri vásárcsarnok megújítását, de ugyanígy fontosnak tartja megtartani az időseknek nyújtott támogatásokat, hiszen a cél egy valóban szolidáris önkormányzat kiépítése. A programot tekintve a polgármesterjelölt beszélt arról is, hogy kiemelten fontos a lakóházakban a liftek helye, ahogy az, miként tudnak az idősek a saját lakásukban élni, például pályázatot lehet kiírni a lakások akadálymentesítésére.

Soproni Tamás megjegyezte, első munkanapján le kívánja adni a polgármesteri autó kulcsát, amire neki biztosan nem lesz szüksége, ellentétben a mostani városvezetővel, aki az információi szerint a II. kerületből jár be Terézvárosba, azaz ő nem is éli át a kerület problémáit.

Problémásnak tartja azt is a politikus, hogy a szeméttárolók eltűntek az utcákból, ezt pótolni kell mindenképpen, legalább a különböző kis utcákban.

Soproni Tamás szerint el kell menni vasárnap szavazni, mert sok mindenről dönthetnek az emberek, a saját kerületükről, városukról, a jövőjükről.