A Fidesz-KDNP pártszövetség úgy tekint erre a voksolásra, mint egy valóban sorsdöntő eseményre

A Fidesz-KDNP pártszövetség úgy tekint erre a voksolásra, mint egy valóban sorsdöntő eseményre

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választás tétjéről, a döntés felelősségéről és megismételhetetlenségéről.

A politikus beszámolt arról, hogy a május 26-i EP választás hajrájában nagyban folyik a kampány, ő maga is aktívan szerepet vállal ebben, a Fidesz eddig is már több ezer embert ért el, a hátralévő napokban is keresik a lehetőséget a személyes beszélgetésekre. Ezeken a találkozásokon igyekeznek elmondani, hogy mi is a jelentősége ennek a választásnak, az emberekre, gyermekeikre, unokáira nézve.

Ebben a kampányban is minden párt arra biztatja az állampolgárokat, hogy vegyenek részt a választáson, szavazzanak. Ezzel kapcsolatban Bajkai István megjegyezte, a Fidesz-KDNP pártszövetség úgy tekint erre a voksolásra, mint egy valóban sorsdöntő eseményre. Véleménye szerint azért, mert ha Európában a bevándorlást támogató erők győznek, akkor a kontinens egy visszavonhatatlanul nehéz helyzetbe kerülhet, egy kevert népességű, kevert kultúrájú közösségé válhat, ami azt is jelentheti, hogy már középtávon is elveszítheti a zsidó-keresztény gyökereit is, valamint azt a biztonságot és azokat az eredményeket, amelyeket Európa az elmúlt évezredekben felmutatott.

Azok az erők – tette hozzá, amelyek a bevándorlást támogatják, ilyenek a Fidesz-KDNP kívül az összes párt, azért tartják ezt a választást fontosnak, mert számukra éppen az a jövőkép, ha Európa pedig kevert népességű lakosságúvá alakul át. A képviselő szerint ezt a kérdést a kontinens számos más országában ezt a kérdést igyekeznek megkerülni, így egyáltalán nem mutatják meg a mostani választás tétjét az embereknek, a kormánypárti politikus szerint ennek a helyzetnek a kialakulásában meg kell fogalmazni a média felelősségét is. Mint hozzáfűzte, számos olyan nyugat-európai országot tudna mondani, ahol az emberek erről a kérdésről nem kapnak kielégítő tájékoztatást. Szerencsére Magyarországon a média megmutatja a fő kérdést, a problémát, hogy mi is ma a világon a veszély, ezért is bízik benne, hogy az emberek itthon helyesen döntenek majd 26-án.

Bajkai István a menekültkérdéssel kapcsolatban kiemelte, Magyarország a mai napig is tartja magát a Genfi Konvenció előírásaihoz, azaz azokat, akik valóban menekültek, azokat befogadják. Ezt még a legnagyobb támadások közepette is elismerte mindenki. Azonban a mostani európai vezetők egy meg nem hirdetett politika mentén akarják átformálni a kontinenst, ez ellen akar küzdeni a Fidesz, hiszen ezen európainak mondott politikáról a tagországok soha nem döntöttek.

Bajkai István kijelentette, látni kell, ma Magyarországon biztonság van, ezt a kormány is rendszeresen hangoztatja, például amikor arról beszél, hogy a zsidóság biztonságban élhet, a magyarországi zsidó közélet, kultúra reneszánszát éli itthon. Hozzátette, bár a kormány ezeket az érveket is mindig elmondja, de a nemzetközi médiába nem kerül mindig ez az üzenet be, nyilvánvalóan azért is, mert elfogultak Magyarországgal szemben. Pedig Magyarországnak az Izrael melletti kiállása is említésre érdemes. Ennek kapcsán a politikus elmondta, kiváló példa lehet ma Izrael, ahogy az ott élők megélik a saját kultúrájukat, identitásukat, a szabadságvágyukat, mindezt egy erős demokráciavággyal kiegészítve. Példaként hozta fel a képviselő, a legutóbbi izraeli útját, ahol az őket kísérő idegenvezető beszélt arról, hogy Izraelben bár a hagyományok titlják az azonos neműek párkapcsolatát, de az állam mégis megengedő ebben a kérdésben is, ez is mutatja a demokrácia-felfogását, a szabadság iránti vágyát is a Közel-Kelet egyetlen demokratikus államának.