Öröm, hogy a Magyar Nemzet visszatért a polgári oldalra

Öröm, hogy a Magyar Nemzet visszatért a polgári oldalra

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, a párt szóvivője a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában a megjelent napilapok cikkeihez fűzött kommentárt.

A politikus a Magyar Nemzet újbóli elindulása kapcsán megjegyezte, mindenképpen örömteli, hogy a Pethő Sándor által alapított lap visszatért a polgári oldalra. Hozzátette, ő maga azt várja, hogy ez az újság is megjelentesse a polgári, nemzeti, konzervatív oldalon a véleménycikkeket, fogalmazzanak meg építő kritikát a kormánnyal szemben. Az újonnan megjelent újság foglalkozik a Nézőpont Intézet írásával, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy a Jobbik csődközeli állapotba került, valamint azt is, hogy a népszerűséget tekintve az év végi tüntetések sem ártottak a Fidesznek. A szóvivő kommentálta a hírt, egyrészt beszélt arról, hogy látható a Jobbik házatáján egyfajta káosz, hozzátéve azt is, az nagyon szomorú, ha egy párt feladja az identitását és elmegy egy teljesen más irányba. Természetesen azokat a szélsőséges cselekményeket, mondatokat, gondolatokat minden alkalommal el kell utasítani, erre fel is kell hívni a közvélemény figyelmét, ezt a Fidesz-KDNP rendszeresen meg is tette. De az sem járható, hogy vannak politikusok, akik pár évvel ezelőtt még teljesen mást és másként mondtak, mint most, amikor például a Jobbik a balliberális oldalon is feltűnik. A Jobbik politikusainak az elvtelensége vezetett a káoszhoz – tette hozzá Nacsa Lőrinc. Ám a legszomorúbb éppen az, hogy ehhez a történethez a balliberális oldal pártjai teljes mértékben asszisztálnak ehhez. Semmiféle elhatárolódást nem lehet hallani innen, a különböző jobbikos esetek napvilágra kerülése óta, sőt folyamatosan védik a Jobbikot. Teszik ezt a tervezett nagy ellenzéki együttműködés érdekében, pedig folyamatosan belezavar ebbe a képbe, amikor újra és újra előjönnek a rasszista, antiszemita történetek. A kormánypárti képviselő emlékeztetett arra, az esetre, amikor a Jobbik jelenlegi frakcióvezetője még listázásról beszélt a Parlamentben, aminek a hatására tízezrek mentek tüntetni, ahol az összes demokratikus párt politikusa megszólalt, amikor nemzetközi tiltakozást váltott ki ez a gyalázatos eset. Ma pedig, amikor az derül ki, hogy ennek a pártnak a politikája fikarcnyit sem változott meg, az ellenzéki pártok mindezt a Jobbik belügyének tekintik.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, az összes uszító cselekménnyel szemben feljelentést kell tenni, a hatóságoknak meg el kell járniuk – tette hozzá a szóvivő. Elfogadhatatlan, hogy a magyar parlamentben van egy olyan párt, amelyiknek a képviselői ilyen hangokat ütnek meg.

A májusi EP választás kapcsán arról beszélt Nacsa Lőrinc, hogy szerinte menekülnének a Jobbik politikusai Brüsszelbe, már többen szeretnének európai képviselők lenni, mint ahány helyük lehet reálisan. Legutóbb három képviselőjük jutott be az EP-be, ebből az egyikük kilépett, a másikuk ellen eljárása folyik. Összességében azt nem tartja valószínűnek Nacsa Lőrinc, hogy a jelenlegi politikájukkal ugyanilyen eredményt érjen el a Jobbik. Már azért sem, mert a választóik nem értékelik az elfordulást, azt, hogy teljesen másként beszélnek kifele, mint befele.

A Népszava mai számában foglalkozott a kormányzati médiaalapítvány elnökének a lemondásával. A hírre Nacsa Lőrinc azt jegyezte meg, Varga István a megjegyzésével alapjában véve azokat az újságírókat támadta meg, akiknek a lapjai pont ebben az alapítványban vannak. A szóvivő azt tette hozzá, hogy ő maga egyáltalán nem ért egyet a lemondott alapítványi vezetővel, hiszen az újságírókat, akik néha kritikával is élnek, a jelenlegi helyzetben bajtársaknak kell tekinteni. Ezt írta meg – többek között – a Fidesz frakcióvezetője, aki bocsánatot kért az alapítványnál dolgozó újságíróktól, hiszen ők azok, akik kitartanak a kormány mellett.

Szintén a szociáldemokrata napilap foglalkozik az otthonápolási díjjal, azt állítva, hogy bürokratikus harc folyik körülötte. Ezzel kapcsolatban a KDNP politikusa azt mondta, decemberben döntött az Országgyűlés arról, hogy emelik az ápolási díj összegét, ráadásul évekre előre tervezhető módon. Mellette bevezetésre került a gyermekek otthongondozási díja is, százezer forint értékben. Minden érintett kapott emelést, mindenki tudott előre lépni egyet, ám pont az az ellenzék kelti most a hangulatot, amelyik nem szavazta meg ezt a törvényt – tette hozzá Nacsa Lőrinc.

A Magyar Hírlap állítása szerint hatalmasat kaszálnak a migrációt működtetők. Ennek kapcsán a szóvivő elmondta, az tény, hogy óriási pénz van a migráció szervezése, menedzselése mögött, talán nem véletlen, hogy Brüsszelben pont ehhez hasonló szavakat használnak, mint például határmenedzsment. Mind az embercsempészek, mind a migrációt segítő civilek mögött, mint más politikai cselekvések mögött is, hatalmas pénzek vannak. Hiába tiltja Magyarországon a migráció szervezését a törvény, az EU-ban mégis ezt akarják támogatni, finanszírozni – fűzte hozzá Nacsa Lőrinc, ezzel a nézettel áll szemben Magyarország, erről szól majd a májusi EP választás is.