Minden tagállamnak, minden pártnak ki kell terítenie a kártyáit a migráció, Európa jövője kérdésében

Minden tagállamnak, minden pártnak ki kell terítenie a kártyáit a migráció, Európa jövője kérdésében

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP szövetség EP képviselője beszélt az Európát, az Európai uniót feszítő kérdésekről, a menekültek helyzetéről, a közel-keleti keresztények megsegítéséről.

A politikus elmondta, ma már a Közel-Keleten az üldözött vallási kisebbségekről kell beszélni, persze európaiként elsősorban a keresztényekről kell beszélni. Tudni kell – tette hozzá a képviselő, hogy a több száz, ezer éves együttműködések ma már végveszélyben vannak sok közel-keleti országban. Emberek, csoportok vesztették el a biztonságukat, a közösségek meg szétszóródnak. Ezek az üldözöttek nem akarnak megindulni Európa felé, maradni akarnak a hazájukban, már azért is, mert mélyen beléjük ivódott az egykori szent helyek védelme. Hölvényi György szerint Európának, az európai kultúrának, politikának igenis van felelőssége ebben az ügyben,

A politikus úgy véli, ma már nem beszélni, cselekedni kell, amit a magyar kormány, Magyarország meg is tett már, legyen szó a helyettes államtitkárság létrehozásáról, a konkrét segítségről. Hölvényi György szerint ezek a tettek igazolják azt a kormánypolitikát, ami régóta hangoztatja, helyben kell segíteni. magyar közreműködéssel épült már iskola, kórház, több száz, ezer lakást hoztak rendbe. Szerencsére Magyarország ma már eljutott arra a szintre, hogy a maga módján segítséget tudjon adni a világban több helyen, keresztényeknek, nem keresztényeknek egyaránt.

A politikus szerint ugyan az emberek nyugodtan mondhatnák, minek kellene segíteni, de erre csak azt lehet felelni, a keresztényeken való segítés az egy híd, abban a gondolkodásban, hogy vannak emberek, csoportok, közösségek, akinek segíteni kell, ha életveszélyben vannak, ezt a kultúrát kell meghonosítani. Már azért is – tette hozzá a politikus, mert Európában jelenleg nem ez történik, jelentős politikai erők inkább arról akarják ezeket az embereket meggyőzni, hogy az a jó, ha otthagyják otthonaikat és elindulnak, ezzel Magyarország egyáltalán nem ért egyet.

Ma az van, hogy az Európai unióban, az Európai parlamentben a Magyarországgal kapcsolatos konfliktusok jelentős része is ebből fakad, Hölvényi György szerint, amíg a valódi menekülteket nem választjuk el a gazdasági menekültektől, amíg biztatást kapnak az emberek, hogy jöjjenek, addig ez komoly problémát jelent. Hazánk erről már 2015 óta beszél. Külön érdekesség, hogy sok politikus azt mondja ma, amit a magyar miniszterelnök három éve. Azonban az EU vezetőinek egy része nem akarja belátni, hogy megkéstek, egyszerűen presztízskérdést csinálnak ebből. Persze az is igaz – tette hozzá a képviselő, a folyosói beszélgetésekben már elismerik a magyarokat, de látni kell, az egyes országokban az ottani kormányok, kormánykoalíciók, az ott meglévő jelentős bevándorló szám miatt másként kell beszélni, más döntéseket kell hozni és ez a nagy baj látszik most Spanyolországban, Franciaországban. Arról nem beszélve, hogy a német Willkommneskulturnak köszönhető, hogy az AfD, mint szélsőséges párt bejuthatott a Bundestagba.

A politikus beszélt még a magyar miniszterelnök szavairól, amelyben Európa jövőképét vázolta fel. Véleménye szerint Orbán Viktor nem azt mondta el, hogy valamilyen európai vezető szerepre vágyik, hanem egyszerűen csak azt hangoztatta, bizonyos dolgokat ki kell mondani. A miniszterelnök abban gondolkodik, hogy miként lehet egy többséget biztosítani az Európa jövőjéért aggódó, azért tenni akaró csoportnak. A miniszterelnök többször is kiemelte, az Európai Néppártban kíván dolgozni, annak a kiteljesedése mellett. Erre azonban csak akkor van lehetőség, ha ez az erő középen marad, hogy ez biztosan így lesz-e azt ma még senki nem tudja megmondani. Egy biztos, jövő év május 26-án EP választás lesz, a kampány már tulajdonképpen elindult, az folyamatos, minden tagállamnak, minden pártnak ki kell terítenie a kártyáit a migráció, Európa jövője kérdésében, Magyarország, a Fidesz-KDNP szövetség megtette ezt.