Halász János a Fidesz és a KDNP szövetsége ki fog tartani a magyar nemzeti érdekek védelme mellett

A MAGYAROK NEM KÉRNEK A TÖMEGES BEVÁNDORLÁSBÓL

 

Brüsszel és a Soros-hálózat akárhányszor is fenyegeti meg Magyarországot, a Fidesz és a KDNP szövetsége ki fog tartani a magyar nemzeti érdekek védelme mellett – szögezte le Halász János.

A múlt héten fontos uniós csúcs volt Brüsszelben, ahol a migráció volt a fő téma. Magyarország véleménye következetes a migrációt illetően, és ezt a véleményt egyre többen vallják magukénak; az idő bennünket igazolt, és végre Nyugat-Európa is kezd felébredni – hangsúlyozta a fideszes képviselő napirend előtti felszólalásában.

„A FIDESZ A BIZTONSÁGOT, A CSALÁD, A KERESZTÉNY KULTÚRA VÉDELMÉT ÉS A MUNKA MEGBECSÜLÉSÉT TEKINTI OLYAN EURÓPAI ÉRTÉKEKNEK, MELYEKET KÖVETNI, KÉPVISELNI ÉS VÉDENI KELL.”

Felhívta a figyelmet arra, fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat.

Hozzátette: ezt a javaslatot sikerült visszavernünk, és elfogatatnunk a sajátunkat. Ez pedig kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, megmarad magyar országnak – húzta alá.

Halász János arra is figyelmeztetett, nem lehetünk maradéktalanul elégedettek; bár a kötelező kvóta kifejezés lekerült a napirendről, a probléma még egyáltalán nem oldódott meg. Több millió migráns érkezett az unióba az elmúlt években, és újabb milliók szeretnének jönni, a balkáni útvonal él, és Afrikából is özönlenének Európába a migránsok – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy a következő uniós költségvetési ciklus mostani tárgyalása is azt bizonyítja, hogy továbbra is fontos cél Brüsszelben a migráció támogatása. Az emberek azonban nemcsak Magyarországon, Közép-Európában, Olaszországban vagy Ausztriában, hanem egész Európában azt akarják, hogy védjük meg a határokat, és ezzel a biztonságukat. Azt is akarják, hogy akik már bent vannak, azokkal szemben folytassák le az eljárásokat, és vigyék őket haza – sorolta. Hozzátéve, az európai vezetők azonban nem azt teszik, amit az emberek akarnak és elvárnak tőlük. A Fidesz szerint ebben a kérdésben az adhat felhatalmazást, ha megvárjuk a jövő évi európai parlamenti választást, hogy az emberek ott is elmondhassák a véleményüket – jelentette ki.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára komoly eredménynek nevezte, hogy a visegrádiak együttműködésével sikerült időt nyerni. De az, hogy most nem tudták Európában elfogadtatni a betelepítési kvótát, nem jelenti azt, hogy a szándék is megszűnt – hangsúlyozta, jelezve: a bevándorláspártiak most is komoly erőforrásokat mozgatnak meg.

Három kockázatra hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság állásfoglalása alapján: a kvótakockázatra, a pénzügyi kockázatra és a menekültügyi eljárások kockázatára. Utóbbit egységesítve, szerinte kivehetnék a tagállamok kezéből a jogot, hogy döntsenek arról, mi minősül menekültnek. Szerinte az unió még mindig tagadja a valóságot, miközben minden uniós országban a migráció központi témája a politikának.