Kósa Lajos a Frakcióinfón: Eddig 1 millió 390 ezer ember vett részt a nemzeti konzultáción

MÁR 1 MILLIÓ 390 EZREN KÜLDTÉK VISSZA A NEMZETI KONZULTÁCIÓT

 

Eddig 1 millió 390 ezer ember vett részt a nemzeti konzultáción – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője, kedden.

Kósa Lajos a Frakcióinfón ennek kapcsán kifejtette: a döntő többségét az íveknek – 93 százalékukat – postai úton küldték vissza. „Teljesen egyértelmű, hogy minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjával van dolgunk” – húzta alá.

„CSÖKKENTJÜK AZ ADÓKAT ÉS EGY SOR OLYAN KÖNNYÍTÉST TESZÜNK, AMI SZEMBEN ÁLL AZ EU AZON TÖREKVÉSÉVEL, HOGY KÖZÖSSÉGI SZINTRE EMELJE AZ ADÓPOLITIKÁT.”

Mint mondta: mind az öt területet, amit a konzultáció érint, az emberek nagyon fontosnak tartják.

Ugyanakkor olyan jelzéseket kapott a frakció, hogy az ország több részén későn mentek ki az ívek, ezért arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg a konzultációt május végéig.

Továbbá arra is megkéri a frakció a kormányt, hogy a részeredményeket is dolgozza fel – fűzte hozzá.

Mindez Kósa Lajos szerint azért fontos, mert a parlament számos olyan törvényt tárgyal, amelyek a konzultáció által érintett, így például a költségvetési törvény, ami mintegy 600 milliárd forintot irányzott elő a déli határ védelmére, a tranzitzónák biztosításra és a migrációs válság kezelésével kapcsolatos költségekre.

Fotó: fidesz.hu

Többek közt a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény is a Ház előtt van, ám a törvényalkotási bizottság megállította a jogszabály vitáját, mert szeretnék tudni, hogy mi az álláspontja a magyar választóknak e téren, mielőtt a törvény végszavazására kerülne sor – közölte a kormánypárti politikus.

Csökkentjük az adókat és egy sor olyan könnyítést teszünk, ami szemben áll az EU azon törekvésével, hogy közösségi szintre emelje az adópolitikát – húzta alá Kósa Lajos. Példaként említette a családi adókedvezményt, mert mint mondta: a közösségi adópolitika nem családi, hanem egyénalapú.

Kitért arra is, hogy  pénteken kezdik tárgyalni a nyugdíjas szövetkezetekről szóló javaslatot, amely rugalmas, járulék- és adómentes munkavállalást biztosítana a szövetkezeti tagoknak. A munka után csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, minden más köztehertől mentes ez a konstrukció – erősítette meg a frakcióvezető.