A zuglói zsinagóga közösség a Scheiber Gimnázium imatermében tartja a következő Sabeszt

A Scheiber Gimnázium imatermében tartja a következő Sabeszt a kiégett zuglói zsinagóga közösség

Mint arról beszámoltunk, hétfőn éjjel tűz ütött ki a Budapesti Zsidó Hitközség zuglói zsinagógájában. Az ünnep ellenére személyi sérülés szerencsére nem történt, az épület azonban súlyosan megrongálódott és a zsinagóga Tóraszekrénye, benne mindhárom Tóra, táleszek, imakönyvek is elégtek.

gero-pA körzet elnöke, Gerő Péter (képünkön) érdeklődésünkre elmondta, hogy a tűz sajnálatos módon teljesen alkalmatlanná tette az épületet arra, hogy ott a vallási életet gyakorolhassa a közösség. A helységek fala a füst hatására koromfekete lett, a bútorok tönkre mentek, a nagy hő hatására a műanyagból készült elektromos berendezések megolvadtak, ráadásul a tető is megrongálódott.
Nem beszélve arról, hogy valamennyi vallási kellék is a tűz martalékává vált, így a zsinagóga tórái, taleszai, imakönyvei is.

A zuglói körzet elnöke fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a sajnálatos események ellenére a vallási élet nem áll meg a közösségben, most pénteken és szombaton –ahogy az elmúlt évtizedekben is- kellőképpen megünneplik a Sábeszt, ezúttal a Scheiber Sándor iskola imatermében kerül sor az imádkozásra.

Gerő Péter elmondta, hogy a tűzeset óta rengetegen hívták őket, számos rabbi felajánlotta nekik, hogy befogadják őket mindaddig, amíg a Thököly úti zsinagóga ismét alkalmassá válik a vallás gyakorlására, amit az elnök közössége nevében is nagyon megköszönt.

Fogjunk össze, segítsünk együtt. „Ha most nem, hát mikor?”

Adományait a Budapesti Zsidó Hitközség- Zuglói körzet OTP banknál vezetett
11784009-20207852 számlaszámlájára ajánlhatják fel. Kérjük, hogy a közlemény rovatba írják be: adomány

IBAN: HU11117840092020785200000000
SWIFT: OTPVHUHB