Tíz millió látogató érkezik minden évben a Nyugati falhoz a Kotelhez

A Nyugati Fal Örökségének Alapítványa (Western Wall Heritage Foundation) fantasztikus utazásra invitál bennünket a mai kor technológiájának köszönhetően.

masodikszentely.jpg

Tíz millió látogató érkezik minden évben a Nyugati falhoz, hogy imádkozzon, vagy éppen csak megtekintse a Második Szentély egyetlen, még megmaradt részét.

A Nyugati Fal Örökségének Alapítványa mostantól egy új, high-tech módszer segítségével, elrepítheti az érdeklődőket a múltba, amikor még állt a Szentély, bepillanthatunk a körülötte lévő életbe, részesei lehetünk az időszámításunk szerint 70-ben zajló életnek, azt megelőzően, hogy a rómaiak lerombolták az impozáns épületet, és megkezdődött a gálut.

A látogatók az utazás során egy virtuális szemüveg segítségével, 360 fokban járhatják be a régi Szentélyt, a fülhallgató segítségével vizuális effektekkel teszik még valósághűbbé az élményt a szervezők.

A modern technológiával kiépített programot történészek, rabbik és archeológusok segítségével készítették el a részletekbe menő pontosság érdekében, melynek köszönhetően végre a szemünk elé tárulhat mindaz, amiről eddig csak olvashattunk, vagy éppen képzelődtünk.

Bárki elrepülhet a technológia segítségével időszámításunk szerint 70-be, a Második jeruzsálemi Szentélyhez