Áder János köztársasági elnök Október 2-ra írta ki a népszavazást

Október 2-án a magyarok az Európai Unióban először mondhatnak véleményt Brüsszel bevándorláspolitikájárólA kormány arra kéri a magyar polgárokat, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – hangsúlyozta Rogán Antal. A miniszter azt is bejelentette, hogy megerősítették a magyar határok védelmét.

Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden.

„BRÜSSZEL NEM, CSAK A MAGYAROK DÖNTHETNEK ARRÓL, HOGY MAGYARORSZÁGON KIKKEL AKARUNK EGYÜTT ÉLNI.”

Október 2-án a magyar polgárok az Európai Unióban először mondhatnak véleményt Brüsszel bevándorláspolitikájáról – jelentette ki Rogán Antal keddi sajtótájékoztatóján a népszavazás kapcsán. Hozzátette: a magyar polgárok üzenetet küldhetnek, elmondhatják, hogy támogatják vagy elutasítják Brüsszel bevándorláspolitikáját.

A miniszterelnök kabinetfőnöke közölte, a kormány arra kéri a magyar polgárokat, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre, Brüsszel bevándorláspolitikájára. Emlékeztetett, a magyar kormány álláspontja a kezdetektől fogva világos: Brüsszel nem, csak a magyarok dönthetnek arról, hogy Magyarországon kikkel akarunk együtt élni. Október 2-án ennek a megerősítését kérjük a magyar polgároktól – tette hozzá.

Azt is kérjük, hogy minél többen vegyenek részt a döntésben, és mondják el: Brüsszellel értenek-e egyet vagy támogatják a magyar kormánynak azt az álláspontját, hogy kizárólag a magyarok dönthetnek arról, kivel akarunk együtt élni – fejtette ki.

Fotó: fidesz.hu

Rogán Antal aláhúzta, a kormány a bevándorláspolitikával kapcsolatban továbbra is a határok megvédését és a bevándorlók beáramlásának a megállítását tartja elődlegesen fontosnak. Ezt az álláspontot képviseljük Brüsszelben és a nemzetközi fórumokon is – tette hozzá.

A miniszter bejelentette, a mai naptól megerősítették a magyar határok védelmét; gyakorlatilag megduplázták a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei határszakaszon a védelemben résztvevő katonai és rendőri erők létszámát. Folyamatosan 6-10 ezer fő közötti állomány védelmezi a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei szakaszon a magyar határt – fűzte hozzá.

„MEGERŐSÍTETTÉK A MAGYAR HATÁROK VÉDELMÉT.”

Arról is tájékoztatott, szigorodtak a jogszabályok, éjféltől hatályba lépett az az új törvény, mely kötelezi a magyar hatóságokat arra, hogy a határ 8 kilométeres sávján belül elfogott migránsokat ne a magyarországi befogadóállomásokra szállítsák, hanem kísérjék vissza őket a kerítésen található kapukig, és igazítsák útba a legközelebbi tranzitzóna felé. Rogán Antal felhívta a figyelmet arra, hogy megnőtt az embercsempészek aktivitása, és drónhasználat is tapasztalható a részükről a határ szerb szakaszán. Erről tájékoztatják a szerb hatóságokat – tette hozzá.

Az embercsempészek tevékenységét és a migránsok beáramlását továbbra is bátorítja a brüsszeli megengedő bevándorláspolitika, ezért nem csak a határok védelmét kell megerősíteni, hanem a magyar polgároknak is világosan és egyértelműen nemet kell mondaniuk a brüsszeli bevándorláspolitikára – fogalmazott Rogán Antal.