Pusztulás fenyegeti a kisebbségeket Irakban és Szíriában az Iszlám Állam miatt

Európai Parlament.

euflag
Pusztulás fenyegeti a kisebbségeket Irakban és Szíriában az Iszlám Állam miatt – Emberi Jogi Albizottság
31-05-2016 05:09 PM CEST

Drámaian megnőtt a vallási kisebbségek, például a jeziditák és a keresztények elleni erőszakos cselekmények száma Irakban és Szíriában, mióta egyre nagyobb területek kerülnek az Iszlám Állam fennhatósága alá. A kisebbségek tagjainak jelentős része elmenekült a lakóhelyéről az élete megmentése érdekében. Az EP emberi jogi albizottsága meghallgatást tartott hétfőn, ahol az iraki és szíriai kisebbségek képviselői meséltek helyzetükről. Interjúnkban őket kérdeztük tapasztalataikról.
Emberi Jogi Albizottság

Forrás : © Európai Unió, 2016 – EP
Cikk – Menekültek: lépések a munkaerő-piaci integráció és a beilleszkedés érdekében
31-05-2016 11:58 AM CEST

Általános : Ahhoz, hogy a menekülteket befogadja az európai társadalom, elengedhetetlen, hogy munkát találjanak és önfenntartóak legyenek. A mai munkanélküliségi mutatók láttán azonban sokan aggódnak, hogy ez károsan növeli a versenyt az Unió munkaerőpiacán. A foglalkoztatási szakbizottság hétfőn jelentést fogadott el, amely cselekvési tervet vázol fel a probléma megoldására. Brando Benifei (szocialista, olasz) témafelelőst kérdeztük a javaslatokról a szavazás előtt.

Forrás : © Európai Unió, 2016 – EP
Cikk – Ezen a héten az EP-ben: közös európai határőrizet, úti okmányok, kisebbségek
30-05-2016 06:18 PM CEST

Általános : A közös európai határőrizeti rendszer és parti őrség létrehozásáról szavaz az állampolgári jogi szakbizottság a héten. Az EP-képviselők arról is döntenek, hogy milyen úti okmányokat lehet kiállítani az Unión kívüli állampolgárok számára, valamint hogy kiterjesszék-e a tagállamok bűnügyi nyilvántartására vonatkozó szabályozást a nem uniós állampolgárokra is. Az emberi jogi albizottság meghallgatásán a polgárháború és az Iszlám Állam miatt kiszoruló szír és iraki közösség helyzetéről egyeztetnek.

Forrás : © Európai Unió, 2016 – EP

 

Rovatok: Egyéb