Migránsokat csempészett be Angliába

Migránsokat csempészett be Angliába

Letartóztatták azt a spanyolországi emberölés vádjával körözött férfit, aki Franciaországból jövet futott be a West Sussex-i Chichester kikötőjébe jachtjával, tizenhét illegális albán bevándorlóval a fedélzeten.

Lisa-673893.jpg

Lisa Brown holtteste egyelőre nem került elő

A meg nem nevezett, 55 éves gyanúsítottat összefüggésbe hozzák a 32 évesen eltűnt Lisa Brown ügyével. Az egygyermekes, Dunbartonshire-ből származó anya a dél-spanyolországi Sotograndéból tűnt el még tavaly novemberben. Kilencéves fia azóta rokonoknál él.

simoncorner.jpg

Simon Corner

Lisa Brown élettársa, a 33 éves Simon Corner ellen – akiről úgy tudni, közeli jó barátja, amellett üzlettársa is az 55 éves jachttulajdonosnak is – korábban európai körözési parancsot adtak ki; ennek alapján tartóztatták le a múlt hónapban Dániában, ahonnét ebben a hónapban adták ki Spanyolországnak. Miután nem tudott kielégítő válaszokat adni a spanyol rendőrségnek a Lisa Brown hollétét firtató kérdésekre, jelenleg is őrizetben van a nő meggyilkolásának gyanújával.

daydream.jpg

A Daydream

Jóllehet a hatóságok gyilkosságra gyanakodnak, a nő holtteste eleddig nem került elő. A spanyol rendőrség átkutatta a Lanzarotéban horgonyzó DayDream nevű jachtot, ami állítólag Corner tulajdona.

Corner 55 éves barátja ellen Angliában egyelőre embercsempészet a vád, de az illető ellen szintén érvényben van a spanyolok által kiadott európai letartóztatási parancs. A tizenhét albán sorsáról a belügyminisztérium dönt eljárást követően.