Craig nem játssza már Bondot

Craig nem játssza már Bondot

Nem találta elégnek a 68 millió fontos gázsit?

Daniel Craig nem vállalja többé James Bond szerepét – írja a Daily Mail.  Nem túl jó hír a Metro Goldwyn Mayernek, mert ha James Bond Angliát a valóságban meg nem is mentette, Daniel Craig alighanem a csődtől óvta meg a stúdiót. De ki lép az örökébe?

bopnd01.jpg

A Mail szerint a 48 éves színésznek 68 millió fontos ajánlatot tettek további két 007-es akciófilmre, de a színész nemet mondott.

Craig a négy legutóbbi epizódban, 2005 óta játszotta Őfelsége titkosügynökét, kétmilliárd dolláros bevételt hozva az MGM filmstúdiónak. Ő maga a hírek szerint 38 millió font gázsit kapott a négy filmért.

Bennfentesek szerint Craignek 68 millió fontot ajánlottak profitrészesedéssel együtt, ha leforgat még két Bondot, mivel a Spectre tavalyi sikere várakozáson felüli volt. Kiírták volna a nevét koproducerként is. „Daniel azonban megmondta a legnagyobb fejeseknek is az MGM-nél, hogy befejezte. Hatalmas összegeket akartak hozzá vágni, de ez egyszerűen nem az volt, amit ő akart”, hangzik az egyik kiszivárogtatás.

1055DF9000000514-0-image-a-5_1463610810885.jpg

„Megmondta a forgatás után az embereknek, hogy ez volt az utolsó jelenése, a filmgyár azonban úgy érezte, a Spectre után is megkörnyékezhezi, ha elég pénzt ajánl.”

Egy másik forrás szerint az igazgatók azért nem srófolták az ajánlatukat még magasabbra, és hagyták, hogy Craig búcsút intsen, mert már elegük volt abból, hogy a színész kritizálta a Bond-mozik franchise-ját.

Craig tavaly egy interjúban tréfásan kijelentette, hogy inkább felvágja az ereit, semmint még egyszer eljátssza Bondot.

Ha ő nem, akkor ki?

tomhiddleston.jpg

Tom Hiddleston

Egy időben a fogadóirodákban is lehetett fogadni arra, hogy a leginkább a Bosszúállók Lokijaként ismert Tom Hiddleston, az előkelő fizetős iskolákban végzett igazi londoni úrifiú jön a sorban. Ha így lesz, kétséges, miként illeszkedik az eddigi Bond-színészek vonalába, ahol – meg kell vallani – voltak törések szép számmal.

thor-movie-image-tom-hiddleston-glare-01-600x400.jpg

Loki szerepében

Ian Fleming regényeiben egy megkeseredett, nihilista alkoholistát vázolt fel Bondként. Ehhez képest az első – és sokak szerint máig a legjobb – megszemélyesítő, Sean Connery maga volt a jó kedéllyel megáldott, megtestesült férfierő. Őt – az elrontott forgatókönyvnek köszönhetően megbukott George Lazenby nyomában – a felejthetetlen Roger Moore követte, akinek eleganciája és könnyedsége sok vidám percet okozott a mozik nézőterén.

Tom-Hiddleston-Getty.jpg

Mint James Bond? Hm. Nem is rossz

Moore leköszönése után Timothy Daltonnak adatott meg a lehetőség – e produkciókat jobb, ha a feledés könyörületes fátyla fedi. Következett viszont Pierce Brosnan, aki az eddigi legárnyaltabb Bond-figurát vitte vászonra. Brosnan után sokan nem hitték, hogy Craig meg fog tudni birkózni a kihívással – és tévedtek. Talán ő hozta a leghitelesebben azt a megkeseredett, kemény, ideáitól megfosztott figurát, amit Ian Fleming annak idején megalkotott. (MK/MTI/BPI)