Obama elítélte a jeruzsálemi zsinagógában elkövetett merényletet

Obama elítélte a jeruzsálemi zsinagógában elkövetett merényletet

obama_Sept_11__WHCD104987838_wm– Elítélte Barack Obama amerikai elnök a jeruzsálemi zsinagógában kedden elkövetett támadást, amelynek következtében három amerikai-izraeli és egy brit-izraeli kettős állampolgár életét vesztette, további hét személy pedig megsebesült.

    Az elnök írásos nyilatkozatban és újságíróknak nyilatkozva is terrortámadásnak minősítette az erőszakcselekményt. Obama egyúttal önmérsékletre szólította fel az izraelieket és a palesztinokat, valamint arra, hogy „ebben a kényes pillanatban” mind vezetői szinten, mind az egyszerű állampolgárok szintjén működjenek együtt a térségbeli feszültség csökkentése érdekében.
    Hangsúlyozta, hogy a túlnyomó többség mindkét oldalon békét akar és hogy a gyilkosságok a feszültség és az erőszak spirálját indíthatják el a tágabb értelemben vett Közel-Keleten. 
    „Nincs és nem lehet mentség az ilyen, ártatlan civilek ellen elkövetett támadásokra” – hangzott az Obama által kibocsátott kommüniké, amelyben az elnök együttérzését fejezte ki a  merénylet áldozatai hozzátartozóinak.