Könyvbemutató – Angela Merkel életrajza

Könyvbemutató – Angela Merkel életrajza

Stefan Kornelius: Angela Merkel

Az életrajz

merkel_cover_art_hu.jpg

Dátum:                   2014. október 14. 17.00 óra

Helyszín:                 Nyugati téri Alexandra könyvesbolt , Alexandra Pódium

A könyvet bemutatja:

Aczél Endre – újságíró, külpolitikai elemző

Kiszelly Zoltán – politikai elemző

Uzoni Eszter – moderátor, műsorvezető

Felvezetőt mond Szalay-Berzeviczy András, a kiadó ügyvezetője.

A könyvről:

Miközben az eurózóna történetének legsúlyosabb válsága zajlik, Angela Merkel a kontinens legfontosabb politikusává vált. Feszülten figyeli az egész világ, mit tesz az övezet vezető gazdaságának első embere Európa megmentéséért. Merkel most megjelenő hivatalos életrajzából megismerhetjük a kosztüm mögött rejtőző embert: a lányt, aki fiatalon elstoppolt Tbiliszibe, és a politikus asszonyt, akit nem sokkal később díszvacsorán látott vendégül a Fehér Ház. Megtudhatjuk, hogyan jutott egy kelet-német származású fiatal a világpolitika csúcsára, és megismerhetjük, hogyan tartja pozícióját stabilan immár harmadik kancellári ciklusa alatt az erősen férfiak uralta német politikai elit világában.

Stefan Kornelius magával ragadó könyve bemutatja, miként formálta Merkel világnézetét családi háttere és ideológiai meggyőződése, és milyen viszony fűzi a kancellárt David Cameronhoz, Barack Obamához vagy Vlagyimir Putinhoz.

A szerző a legnagyobb német országos napilap, a Süddeutsche Zeitung külpolitikai rovatvezetője és Angela Merkel külpolitikai tanácsadója. Személyes ismeretségük egészen a kelet-német rendszerváltásig vezethető vissza, amikor is Merkel a Demokratikus Ébredés szóvivője volt. Kornelius hosszú évekig töltötte be a CDU külpolitikai tudósítói posztját, és kettejük személyes kapcsolata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Kornelius egy hiteles és érdekfeszítő karakterrajzot alkothasson a kancellárasszonyról. A könyv életrajzi szála mellett erős a politikai vonulat is, mely segíti a hazai olvasót abban, hogy megértse Magyarország legfontosabb gazdasági partnerének európai uniós stratégiáját és külföldi kapcsolatainak rendszerét.

Angela Merkel és Donald Tusk lengyel miniszterelnök személyesen is részt vettek a könyv 2013 tavaszi berlini bemutatóján. Az életrajz magyar fordításban 2014. szeptember 22-étől már kapható a magyar könyvesboltokban.


könyvbemutató.jpg