Az ősz első napján is legyen önfeledt az este!

Az ősz első napján is legyen önfeledt az este!

Zsidó Nyári Fesztivál

2014. szeptember 1. 

Zene / Irodalom  / Színház  / Film  / Képzőművészet
A Fesztivál második napja sem lesz kevésbé színes, mint amilyen tegnapi nyitó napunk volt!
Szeptember 1 – jén kerül megrendezésre Shana Tova címmel aDohány utcai zsinagógában, az Újévváró kántorkoncert, a Jeruzsálemi Akadémia Kórusának közreműködésével. A tradicionális dallamok és műzenei feldolgozások a szertartások követői és a koncertvilág kedvelői számára egyaránt különlegességekkel szolgálnak.  A művészek korokon, időkön át vezetnek végig minket, az ősi imák tradicionális és modern hangszerelésű előadása által. A koncerten fellép: Fekete László – a Dohány utcai zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely  – a Budai körzet kántora, Zucker Immánuel – a Hunyadi téri körzet kántora, Dobszay Péter – orgona. Közreműködik: Neumark Zoltán – zongora
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban 19:30-kor kezdődik Nem tudhatom – Radnóti és korunk  című előadásunk, Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója és a Holocaust Emlékév alkalmából. Az este nem hagyományos értelemben vett irodalmi élményt ígér. (Az előadásra minden jegy elkelt!)
Szeptember 1-jén a Rumbach utcai zsinagógában nyílik Imák Auschwitz után című „fúziós” kiállításunk, amelyben rabbik, püspökök és egyházi gondolkodók által írt imádságok a kortárs képzőművészet eszközeivel válnak egyetemes üzenetté. A kiállítás megnyitóján, amely 18 órakor veszi kezdetét, a felekezetek képviselői és a művészek is tiszteletüket teszik.
A  Fesztivál legújabb helyszíne, az első közel-keleti gasztro-kultúrtér, az Akácfa utca 47. szám alatt lévő Mazel Tovizraeli és mediterrán látványkonyhájával a Fesztivál teljes ideje alatt várja az odalátogatókat. Esténként, az előadásokat követően közönségtalálkozók színhelyévé is válik.
JEGYVÁSÁRLÁS
Facebook
Facebook
zsidonyarifesztival
zsidonyarifesztival

A Zsidó Nyári Fesztivál szervezője: 
a Budapesti Zsidó Hitközség – Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központja (BZSH – ZSIKK).   

Elérhetőségeink:
BZSH-ZSIKK
1075 Budapest, Síp utca 12.
T: 343 04 20
F: 462 04 77
M: z
[email protected]