A KI NEM KÜLDÖTT TUDÓSÍTÓ 3. JEGYZETE – Rakétaeső Izraelre – folyamatosan változó helyzet

Ki nem küldött 3.

Rakétaeső Izraelre – folyamatosan változó helyzet

izrael a sz..

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke azonnali hatállyal menesztette a honvédelmi miniszter helyettesét.

 

צילום: מוטי קמחי, חיים צח, לע"מ
ראש הממשלה נתניהו וסגן השר המפוטר דנון
צילום: מוטי קמחי, חיים צח, לע”מ

www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4544312,00.html

Danon után – a hírek szerint – Liebermann külügyminiszter is a kirúgás szélére került.

 

A tűzszünetnek nyoma sincsen. Az új egyiptomi vezetés egyszerűen képtelen rávenni a Hamaszt és elvakult terrorista vezéreit a megállapodásra . Így jelenleg Katar és Törökország próbálkozik a közvetítésekkel. A megállapodás továbbra sem Izrael Államon múlik!

 

Abu Mazen, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke rövidesen ismét Kairóba utazik, ám az szinte biztos, hogy eredményt ismét nem tud elérni.

 

Az izraeli lakosságot továbbra is csak és kizárólag az utasítások pontos betartása és a Vaskupola védheti meg . A légierő, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is csak a Palesztin Nemzeti Hatóság területén található terrorista gócpontokat bombázza.

 

Ugyanakkor egy szakértő szerint ezek a levegőből végrehajtott támadások nem hozhatnak jelentős eredményeket, miután a titkos alagutakat nem képesek felszámolni, miután azok 25-30 méter mélyen vannak beásva.

 

Az Egyesült Államok Szenátusa is lépett. Megduplázta az eddig nyújtott támogatást a Vaskupola fejlesztésére.

 

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e elutazni Izraelbe, részt venni a mentésben, vagy bármilyen módon is a védekezésben, azt lehet nyugodtan és biztonsággal kijelenteni, hogy Izrael Államnak minden szolidaritásra szükség van. Azaz, a nagykövetséggel történt egyeztetés után, irány a reptér.

 

Breuer Péter