Megtartotta éves közgyűlését és tisztújító választását a NÜB, a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete.

Megtartotta éves közgyűlését és tisztújító választását a NÜB, a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete.

 

Megtartotta éves közgyűlését és tisztújító választását a NÜB május 22-én Budapesten. Frisch György elnök köszöntötte a megjelenteket, megemlékezett az egyesület elhunyt vezetőségi tagjairól, majd összefoglalta az elmúlt időszak tevékenységét.

 

Az elnöki beszámoló szólt a szervezet részvételéről a nemzetközi megemlékezéseken, Mauthausen, Lichtenwörth, Dachau, Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen KZ. táboraiban a túlélők képviseletéről; továbbá az egyesület tevékeny jelenlétéről a holokauszt hazai emlékhelyein.  A beszámolóban az elnök visszatekintett a NÜB több éves munkájára, melyet a holokauszt túlélők kárpótlása érdekében végzett.

 

A Felügyelő Bizottság elnöke ismertette a Mérlegben és Eredmény kimutatásban foglalt bevételeket és kiadásokat, majd elfogadásra javasolta a közhasznúsági jelentést,  amit a tagok egyhangúlag elfogadtak.

 

A jelentés  elfogadása után Vezetőség és a Felügyelő Bizottság kérte felmentését a közgyűléstől, tekintettel hároméves megbízatásának lejártára.

 

A tagság megválasztotta  a NÜB Elnökségét, Vezetőségét és Felügyelő Bizottságát; az elnöki teendők ellátására – ismét – Frisch György kapott megbízatást.