Mááriv: szíriai vegyifegyver-központot bombázott Izrael?

Mááriv: szíriai vegyifegyver-központot bombázott Izrael?

A szíriai lázadók katonai parancsnokságának nyilatkozata szerint az izraeli légierő egy Damaszkusz melletti vegyifegyver-központot bombázott vasárnap hajnalban – írta a Mááriv című izraeli napilap. A légi támadás hírét nem erősítették meg hivatalosan.
A felkelők katonai tanácsa egy videófelvételt is közzétett, amelyen az látható, füst száll a létesítményből az állítólagos izraeli bombázás után.

A szíriai szervezet szerint az izraeli gépek először Bassár el-Aszad elnök damaszkuszi palotája fölött repültek át, majd megtámadták a vegyi fegyverek Damaszkusz melletti központját.

A légi támadás hírét nem erősítették meg hivatalosan, és a Máárivon kívül más izraeli napilap sem számolt be az eseményről.

Az izraeli hadsereg nem kívánt nyilatkozni az állítólagos légicsapásról, amelyben a felkelők szerint a szíriai légelhárítás lőtte az izraeli repülőgépeket, de nem sikerült eltalálnia azokat.

Kamal al-Labuani szíriai ellenzéki vezető vasárnap azzal vádolta Bassár el-Aszad kormányát, hogy ezerkétszáz tonna vegyi fegyvert, köztük mérgező szarin gázt és mustárgázt halmozott fel.