Savuot a Bálint Házban —május 14. kedd 21:30 – 04:00

 

Savuot a Bálint Házban

május 14. kedd 21:30 – 04:00

Hallgassunk izgalmas előadásokat, vitatkozzunk, legyünk együtt, bulizzunk kicsit másképp! Témánk a Köz és az Oktatás, minden értelemben. Tanít? Oktat? Ki oktat? Velünk lesznek az elmúlt időszak fontos kérdéseinek, témáinak képviselői! Irodalmárok, egyetemi oktatók és civil aktivisták vitatják meg velünk gondolataikat. Gyere és tanuld át velünk az éjszakát!

Akik biztosan itt lesznek: BALÁZS GÁBOR, BOLGÁR DÁNIEL, BORGULA ANDRÁS, CEGLÉDI ZOLTÁN, EICHNER VIKTOR, FUTÓ JUDIT, GYÖRGY PÉTER, HORN GYÖRGY, LÁNYI ESZTER, MÁTÉ KRISZTINA, MICHAEL MILLER, NAHALKA ISTVÁN, NÁDASDY ÁDÁM, RABBI MICHAEL PALEY, PIKÓ FRUZSINA, DR. RAJ FERENC RABBI, DR. GEORGE SAVRAN, SZESZLER ANNA, TORONYI ZSUZSA
HOGY MIÉRT PONT ÉJJEL?
Savuot a TÓRA ÁTADÁSÁNAK ÜNNEPE. Ilyenkor végigtanuljuk az éjszakát – így tesszük jóvá, hogy a hagyomány szerint nem vártuk ébren a Tórát. Beszélgetünk, vitatkozunk, együtt gondolkozunk. Közben újra és újra eljutunk az alapokig, az életünket meghatározó írott és íratlan törvények, szabályok, parancsolatok vizsgálatáig.
Tudásra sokféle módon lehet szert tenni: van, ami csak úgy ránk ragad. Van, amiről kiderül, hogy mindenki tudja, csak még mi nem. Van, amit ahhoz kell tudnunk, hogy életben maradjunk, s van, amit ahhoz, hogy mások – éljenek, sőt, jól élhessenek. Hogy jól lehessünk együtt a világban.

► Az este 21:30-kor kezdődik a TANÉJNYITÓVAL, ekkor mindenki átveheti TÓRARENDJÉT, és 22:00-kor megkezdheti tanulmányait bármely párhuzamos sáv előadásain! Az utolsó program hajnali 4:00-kor ér véget.

► Az est-felvezető kerekasztal 60 perces, utána minden előadás 45 perces, amelyet 15 perc frissítő szünet követ. A szünetekben kóser finomságokról is gondoskodunk.

► Aki végig velünk tölti az estét MEGNYERHETI Vaszilij Grosszman: Élet és sors című munkáját.

► A program ingyenes.

www.balinthaz.hu/savuot