Szíria területén 54 ember halt meg a szombati harcok során

Szíria területén legalább 54 ember, 27 katona és 27 civil halt meg a szombati harcok során – jelentette a Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A londoni központú szervezet jelentése szerint szombaton legalább 30 lázadó és polgári lakos vesztette életét az észak-nyugati Idlíb tartományban végrehajtott légi támadások és harcok következtében. Legalább 18 civil – köztük két nő és két gyermek – lelte halálát, 50 ember pedig megsebesült a Szarakeb város ipari negyede ellen végrehajtott légi támadásban – áll a jelentésben.

Ugyanebben a tartományban legalább 12 felkelő életébe kerültek a kíméletlen harcok a Damaszkuszt Aleppóval összekötő autóút mentén fekvő Babolin falunál, abban a térségben, ahol a hadsereg vissza akarja szerezni az ellenőrzést az autóút felett.

Az ország északi részén fekvő Aleppóban a főleg kurdok lakta Makszud sejk negyedben két gyermek és egy nő életét oltotta ki a házukra dobott bomba, 16 személy sérülésekkel került kórházba. Aleppó északi részén egyébként harcok folynak az ottani Kindi kórház birtoklásért, az ugyanis egy stratégiai jelentőségű dombon áll. E harcokban az utóbbi tíz napon 65 felkelő és 80 katona, illetve kormányhű milicista esett el.