Kövér László: Igazi létünk abban van, amit közösen alkottunk, nem abban, amit elpusztítottunk

Kövér László: Igazi létünk abban van, amit közösen alkottunk, nem abban, amit elpusztítottunk

Igazi létünk abban van, amit közösen alkottunk, nem abban, amit elpusztítottunk – fogalmazott Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke Forgács János holokauszt túlélőhöz, az Élet Menete Alapítvány önkénteséhez írt levelében.

Forgács úr a közelmúltban megrendezett úgynevezett flashmobon (villámcsődület) átadott egy sárga csillagot a Magyar Parlament részére, tiltakozásul Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő uszító mondatai miatt. Alábbiakban a levél olvasható.

Tisztelt Forgács Úr!

A magyar nemzet megszenvedte a diktatúrákat- Ezért sosem fogjuk hagyni, hogy bárki, bármely politikai irányzat, gazdasági erő vagy éppen külföldi hatalom ismét eltérítse Magyarországot demokratikus meggyőződésétől a szabadság szeretetétől vagy az emberi méltóság feltétlen tiszteletétől.

Magyarország vezetése a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa.

Hazánkban valamennyi nemzeti, etnikai és vallási kisebbség tiszteletet és megbecsülést élvez. A jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy valamennyi közösség saját hagyományainak, szokásainak megfelelően, méltóságban és nyugalomban élhessen, mert olyan hazát szeretnénk, mely mindenki számára biztosítja az egyéni és közösségi jogokat.

Megvédi az előttünk járt nemzedékek által ránk hagyományozott sokszínű kulturális örökséget, hiszen igazi létünk abban van, amit közösen alkottunk, nem abban, amit elpusztítottunk.

Kövér László
A Magyar Országgyűlés elnöke

k__v__rl__szl__levele_forg__csj__noshoz.jpg

F: mazsihisz.hu