Bemutatta megbízólevelét az új izraeli apostoli nuncius

Bemutatta megbízólevelét az új izraeli apostoli nuncius

A Jeruzsálemben tartott ceremónián öt új nagykövet mutatta be kormánya megbízólevelét.

„A vallás spirituális hatást gyakorol az emberekre, ami nem kevésbé fontos az anyagi javaknál. Minden másnál jobban szükségünk van a békére a hit terén és mindennapi életünkben” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Simon Peres izraeli elnök az új apostoli nunciust, Giuseppe Lazzarotto érseket.

Az izraeli államfő üzenetet küldött XVI. Benedek pápának a Twitteren: „Szentatya, üdvözlöm a Twitteren. Kapcsolataink magas szintűek a Vatikánnal és jó alapot jelentenek ahhoz, hogy előmozdítsuk a békét az egész világon.”

„Az izraeli kormány felelősnek érzi magát a szentföldi keresztény közösségek jólétéért. A keresztények kiváló állampolgárok és nagyon felelős módon viselkednek. A szenthelyekért is felelősek vagyunk, beleértve a keresztény emlékhelyeket is. A kereszténység egyike a három nagy monoteista vallásnak, amelyek Jeruzsálemhez és Izraelhez kötődnek” – hangzott el Simon Peres Lazzarotto érsekhez intézett beszédében.

Az új apostoli nuncius jószándékra hívott, és arra, hogy „keressük azt, ami közös bennünk és, ami összeköt. Mindig találjunk közös utat, amelyen együtt haladhatunk előre. Együtt kell dolgoznunk a békéért, a megértésért és a párbeszédért” – hangsúlyozta Giuseppe Lazzarotto érsek az izraeli államfőnek.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír