Muzsikás Hanuka

Muzsikás Hanuka

A Muzsikás együttes hanukai koncertje a Bálint Házban

2012.december 12. szerda 18:00 Bálint Ház (1065 Budapest Révay utca 16)

A Magyar Zsidó Kulturális egyesület szervezésében Hanuka ünnepének negyedik napján különleges produkcióra hívunk!  Az előadás és a koncert a Negyed6Negyed7 fesztivál programja.

A fény és a szabadulás ünnepén közösen gyújtjuk meg a Hanuka ötödik lángját, majd a világhírű Muzsikás együttes tart rövid előadást a hazai zsidó népzenei gyűjtésekről: Elfeledett falusi zsidó népzene – „Szól a kakas már…” címmel, és ad rövid ünnepi koncertet.

A zenekar zsidó és magyar népzenei dallamokkal fűszerezi az estét, amelyet a hagyományos ünnepi fánk, s egy pohár bor tesz teljessé.

„Meg kell találni a kapcsolatot a magyar zsidó népzene és a környezet népzenéje között, ezért indultunk gyűjtő utakra, a zsidó hangszeres zene nyomában, melynek eredménye a Szól a kakas már album.”

A közel négy évtizede működő Muzsikás együttesnek elsőként sikerült elfogadtatnia a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. A zenekar idehaza és külföldön is egyaránt ismert és közkedvelt. Sokoldalúságukra jellemző, hogy éppolyan otthonosan mozognak a népzene és a világzene, mint a klasszikus vagy jazz zenei műfajában.

A Muzsikás együttes számos elismerés és kitüntetés birtokosa, ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért-díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség-díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj.

Belépő:1500ft

 

A belépődíj tartalmazza az ünnepi fánk és egy pohár bor árát.

 

További információk: www.facebook.com/events/441967585862437/